v rubriki dogodki:
.. / / / 25.07.2002

Soča Reggae Riversplash, Tolmin, 11. do 14. 7.

Ljubljana. Vročina asfalta. Ljudje bežijo iz mesta in prav imajo, saj je pobeg edina rešitev. V naravo, ob vodo. Še najraje pa tja, kamor tudi večtisoč sorodnih duš. Na severozahod Slovenije, sveži Soča Reggae Riversplash festival.

Lee Scratch Perry, legendarni Marleyjev založnik, ki mu je skupaj z Mad Professorjem končno uspelo priti v Slovenijo. Nastopil je na glavni, sobotni večer, a je bolj kot ne razočaral. Navdušili so drugi - po splošnem mnenju in oceni najbolj Jamajčan Buju Banton ter ruski Dub TV-jevci.

Letos je bil festival dan daljši kot lani. Tako se razen tistim, ki so kupili dnevno karto, po "vrhuncu" še ni bilo treba posloviti, pač pa je sledil nedeljski večer, rezerviran za slovenske in zamejske skupine. Kljub temu, da je bil dež napovedan že dalj časa, nas je zmočil šele ta, zadnji dan, in pregnal tudi nekaj tistih, ki jih v ponedeljek niso čakale obveznosti. Ostali so imeli dve izbiri - nekateri so posedali po suhih šotorih, drugi plesali v dežju. Mi smo se odločili za slednje in ni nam žal. Tudi The Authentics, zaključna skupina, so cenili našo vztrajnost in se še bolj potrudili, medtem ko so Elvis Jackson z očitnim zadovoljstvom klicali še več mokrote ...

Ponedeljkov večer je prinesel drugačno sliko. Ostala je pomendrana trava, ostale so vreče smeti, ogorki in prazni kozarci, ostala je reka, drevesa, kamenčki. In ostali so lepi spomini.

Foto: Goran Antlej (naših fotk še nismo skeniral press)

Soca Reggae Riversplash - thumbnail

Soca Reggae Riversplash