v rubriki dogodki:
.. / / / 20.06.2011 21:45

Misfits preglasili Cvetličarno

Glede na to, da je bil 9. 6. 2011 četrtek, je bila Cvetličarna v hipu, ko je začela igrati slovenska predskupina Happy Ol'McWeasel polna. Slovenski irsko-keltski sedem članski punk band je poleg svojih preigraval tudi komade raznih drugih irskih izvajalcev in z njimi razgrel občinstvo.

Jerry Only, basist in zdajšnji front man je ob dramatični glasbi prikorakal na oder skupaj s preostalima članoma kitaristom Dezom Cadena in bobnarjem Ericom Arcea in začel igrati pesem Halloween ob kateri je občinstvo znorelo.

Že po nekaj komadih je prišlo do prvih tehničnih problemov saj se je Jerryu strgala struna, ki pa jo je odrski pomočnik zamenjal še pred koncem istega komada. S tem pa tehnične težave še zdaleč niso bile končane, saj se je med celotnim koncertom slišal šum, prav tako se med nekaterimi komadi ni slišalo sicer dokaj dobrega Jerryjevega petja. Dez pa je s svojimi štirimi Marshalovimi boksi odpihnil ušesa vsakemu, ki si je upal preriniti do prve vrste.

Zaradi preglasnega basa in kitare je bil vokal nerazločen. Kljub vsem problemom pa je občinstvo skakalo in plesalo skozi cel koncert, tudi na komada Rise Above in Jelaous Again, ki jih je kitarist Dez preigraval s svojo prejšno skupino Black Flag.

Po več kot uri in pol igranja so vsi trije člani benda odšli iz odra, in se na željo obiskovalcev vrnili in občinstvu namenili še tri komade. Po koncertu pa se je Jerry prepustil oboževalcem, se slikal z njimi in dajal avtograme. Na veliko žalost ljubiteljev nočnega življenja pa so Cvetličarno zaprli že okoli polnoči.

Matej Ferenc - avatar

Matej Ferenc

Stalni dopisnik ŽVPL, ki je od 08.06.2011 na ŽVPL-u skupaj objavil 10 člankov.

Misfits 9. junija preglasili Cvetličarno - thumbnail

Misfits 9. junija preglasili Cvetličarno

Foto: Damjan Cilenšek / Vini