v rubriki dogodki:
.. / / / 06.02.2002

Monika Kruse v AG

V Ambasadi Gavioli je bil 26. januarja tehno party z tematskim naslovom Terminal comm, prvi event v letu 2002. Terminal je založba Monike Kruse, simpatične berlinske diđejke, ki se je po končanem študiju namesto za kariero manekenke odločila za tisto kar je njen resnični interes: glasba. Z njo se ukvarja že od leta 1991.

Včasu vse do danes se je preizkusila v mnogih vlogah kot diđejka, imela je številne nastope po partyih in klubih širom celega sveta, leta 1998 je bila po glasovaju bralcev revije Groove izbrana za tretje najbolšo diđejko, takoj za Sven Vathom in DJ Helom, kot producentka, uspešno je izdala več plošč, njen mix-cd se je prodal v več kot 9000 izvodih, in je tudi rezidentka v klubu Ultraschall in A&R menedžerka založbe Kurbel. Izjemna punca ni kaj.

V Ambasdi je dokazala da jo med vrh svetovnih diđejev uvrščajo prav njeni tehno seti. Širok spekter glasbenih zvrsti ujet v lepo sestavljenm setu, sproščen nastop, ritmično pozibavanje ob vrtenju in občasno ploskanje z navdušenim občinstvom je vzpostavilo prijetno atmosfero, ki ni popustila vse do konca.

Z malo bolj sintetičnim zvokom in tršim ritmom iza nakopičene mašinerije, generatorjev, sintetizatorjev, efektov in kontrolerjev zvoka ji je v živo sledil vse bolj priznan performer, dj in producent Hrvat Peter Dundav aka Brother's Yard. Njegov nekoliko kratek a intenziven nastop je dokaz, da je minimal še vedno priljubljen pri slovenskemu občinstvu. Mogoče bi mu pri nastopu prišel prav še en par rok da bi lažje naredil lepše in bolj zanimive prehode, saj se včasih dobe med komadi niso najbolje ujemale, z filtrom izpeljani prehodi pa so se za moj okus prevečkrat ponavljali. Drugače pa je odigral odlične komade, ki so izdani na številnih založbah po svetu, pred nedavnim tudi pri založbi Axsis, ki je v lasti Jeffa Millsa.

Iza treh gramofonov in legendarne ritem mašine roland TR 909 mu je sledil temnopolti Roch Dadier iz Slonokoščene obale, lastnik založbe Portrait Recordings, ki je rezident v klubih Ultraschall, Rex in Tresor. Njegov nastop bi lahko označil za energičen in tehnično dovršen set, ki ga je dopolnil z poigravanjem na ritem mašino. V zgornjenm prostoru je potekalo srečanje piscev AG komunikatorja. Glasba je bila tokrat sestavljena iz progresivnega house seta diđejev Amor & Darian. Progresive house je zvrst, ki je pri nas malo manj znana, v tujini pa precej popularna, gre za nekakšno mešnico med houseom in tranceom. Poleg njih dveh sta v Mezaninu vrtela še Armando in Eddy the Fish.

Tudi v zgornijh prostorih je bilo vzušje prijetno, v celoti gledano je imel party - diđejeem in obiskovalcem zahvaljujoč - dobro vibro (beri atmosfero, energijo, vzdušje)!

David Rozman

AG: Terminal Comm - thumbnail

AG: Terminal Comm