v rubriki dogodki:
.. / / / 25.07.2013 11:44

Na ŠVICu več kot 9000 obiskovalcev

Letos je na Turistični kmetiji Obolnar na Čatežu pri Trebnjem potekal že 11. festival ŠVIC (študentski vikend inteligence in cvička), ki ga je obiskalo preko 9.000 ljudi.

Po odprtju vrat v petek, se je pričel tradicionalni turnir v košarki, ki je letos poskrbel še za majhno presenečenje. Nastopila je namreč akrobatska skupina Dunking Devils.

V petek je prva na oder stopila mariborska zasedba Soundtopia, nato pa so sledili primorci Low peak Charlie. Z neverjetno energijo in simpatičnostjo so vse zbrane navdušili tudi Mehičani Los Explosivos.
Skupaj z uspešno skupino CoverLover je na odru nastopil tudi legendarni pevec Zoran Predin. Skupaj z obiskovalci je glasno prepeval znane uspešnice. Žur se je nadaljeval, za kar je poskrbela retro pop skupina Jinx, nato pa so na oder stopili še težko pričakovani Big Foot Mama. Večer se je zaključil z gipsy swing ritmi skupine Manouche, na katere so obiskovalci poplesavali vse do 3. zjutraj.

Na idilični lokaciji je bilo urejeno tudi šotorišče, ki se je letos napolnilo z več kot 2.000 šotori. Vse, ki so po petkovem rajanju prespali v šotorih, so v soboto zjutraj zbudile ŠVICove kapljice in trubači s poskočno budnico.

Športa željni obiskovalci so dan lahko preživeli ob igranju nogometa in odbojke, ostali so se lahko ogreli z Body Zorbingom in na Slip'n'Slidu. Potekale so tudi delavnice borilnih veščin in bobnanja, ŠVIC frizer pa je poskrbel za nore in odštekane frizure. Fantje pa so si oči lahko spočili ob ogledu Car washa.

Sobotni koncertni del je otvorila skupina iz Sevnice Shanaroid, sledili so Up N' Downs in vse bolj uspešni novomeščani Kill Kenny, ki so letos nastopili tudi na festivalih Exit in ViennaWave.
Sledili so razigrani primorci Elvis Jackson, ki so že drugo leto zapored poskrbeli za nepozaben nastop. Ponovno smo v rock izvedbi lahko prisluhnili skupini Dan D, kateri so med petjem uspešnic, kot so Čas, Počasi in Google me, pomagali obiskovalci. Z neverjetno energijo je nastopila skupina Tabu, Tina pa je razigrano plezala po odru. Glasbeni program ŠVICa je zaključila tribute skupina RHCP - Real Tribute Band. Tudi tokrat je žur trajal vse do 3. ure zjutraj in se je kasneje preselil še pod glavni oder.

Tudi letos nam je festival ŠVIC ponudil super glasbeni program, odlično energijo in pestro dnevno dogajanje.

Alja Kink - avatar

Alja Kink / Alja Kink Photography

Glavna urednica ŽVPL, ki je od 24.10.2011 na ŽVPL-u skupaj objavil 53 člankov.

11. festival ŠVIC - thumbnail

11. festival ŠVIC

Foto: Rok Kopina