v rubriki dogodki:
.. / / / 15.02.2001

Mel C štartala turnejo v Sloveniji!

Po uvodnih špekulacijah nekaterih slovenskih (vele) medijev, da se bo Mel C Ljubljane izognila, se je koncert v ljubljanski Hali Tivoli vseeno zgodil. Kot gostje / predskupina so se predstavili Foxy Teens in Sound Attack. V slabo obiskani tivolski dvorani, ki jo je obiskalo nekaj manj kot tisoč ljudi, je Sporty Spice s spremljevalno skupino vseeno odigrala 16 štiklov iz svoje prve solo plošče Northern Star.

Melanie je imela pred tem še tiskovno konferenco v ljubljanskem Hotelu Lev (glej fotke), kjer je med drugim povedala, da Spice Girls še vedno niso razpadle (ampak da za letos ne načrtujejo nobenih aktivnosti), da jo ne moti, da jo imajo nekateri za lezbično ikono (čeprav sama tega še nikoli ni slišala), da verjame v reinkranacijo, da je fenomen, ki ga je doživela s Spice Girls v prvih letih delovanja res nekaj enkratnega.

Reporterka iz sosednje Hrvaške je vprašala še če uživa v solo karieri in koliko zasluži. Mel C je na prvo vprašanje odgovorila pritrdilno na drugo pa je reporterko nadrla z besedami, " ... and money is none of your business." Treba je še povedati, da so govorice o tem, da je Sporty Spice pozabila na šport in rekreacijo resnične, čeprav je na odru in na konferenci sploh ni motilo.

Prvi koncert svetovne turneje je bil tako kljub nizki udeležbi odigran korektno, Mel C je vseskozi držala stik s publiko, čeprav njen glas še vedno ni najboljši (za kar se nam je tudi opravičila). Ozvočenje in organizacija sta bila na nivoju, čeprav organizatorji niso imeli razloga za veselje. Mogoče tudi zaradi medijev tipa Lady, ... ki so nekaj dni pred štartom objavljali vest, da Melanie v Ljubljani ne bo ...

Na koncertu smo opazili tudi Simono Weiss, Foxy Teens pa so v stilu Britney Spears paradirale po parterju s svojimi fanti in se zdele same sebi turbo pomembne. Upajmo pa lahko, da naslednji koncert v Atenah za Melanie kar se tiče obiska bolj uspešen.

Foto: Jaka Plahutnik

Davorin Pavlica - avatar

Davorin Pavlica

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 835 člankov.

Mel C - thumbnail

Mel C