v rubriki dogodki:
.. / / / 29.05.2004

Zlato razočaranje na zadnjem Digital Junglu

Velika pričakovanja so burila duhove pred sobotnim dogodkom. Goldie je pač živa drum'n'bass legenda ter tudi odličen igralec in še marsikaj, vendar s svojimi DJ-jevskimi vrlinami tokrat ni navdušil. Veliko bolje so se odrezali slovenci.

Event je otvoril ptujčan, DJ Hose, ki zadnje čase ni več zadnji in prav je tako! Vstopila sem direktno v svet njegovega dark jungla v katerega so se vpletali reggae vložki. Razpoloženje obiskovalcev je dvigal in dvigal z dolgimi prehodi ter kratkimi vložki, polnimi energije in basa, buril domišljijo ter naznanjal prihod zvezde.

Goldie se je malo pred svojim nastopom sprehodil po skoraj vsakomur znanem klubu K4 in si ogledal diskoteko, potem pa se spravil za gramofone. Ni počival, ni začel počasi, ampak predvsem bučno. Kar naredi zvezde eventov drugačne od "predskupin" je povečana intenzivnost basov ter povečana glasnost. Tudi Goldie je nabil glasnost do konca in po petnajstih minutah mi je v glavi odzvanjal le še bučen, neopredeljiv noise. Mešal je različne sample, ki pač niso šli skupaj. Tudi beat je bil absolutno prehiter za več kot petminutno poplesavanje. Na začetku je pokazal dobro izbiro komadov, ki pa jih je začinil čisto po svoje in vsekakor preveč. Nobena hrana ni dobra, če je preveč začinjena. Vmes je posnemal tehnike Roni Size-a, ki je znan po tem, da komadov med sabo ne meša, ampak prvega brez usmiljenja ugasne in nato prižge novega. Nič kaj zanimivo tudi ni bilo videti dveh praznih gramofonov naenkrat, zraven pa prižgan ?cd-player?. Kar se tiče tehnike lahko rečem samo eno: ?Je Goldie res pozabil na umetnost DJ-janja ob vseh drugih dejavnostih, ki zaznamujejo njegovo življenje ali pa je imel resnično slab dan??.

Čeprav njegov set ni bil kratek in je vmes pokazal še svoje igralske sposobnosti bi bilo mogoče bolje, da bi gramofone in mešalko prepustil Markomanu prej ter si raje privoščil kakšno pivo. Zlati zobje slovencev žal ne impresionirajo. Za tako ceno pričakujemo kvalitetno glasbo.

Moram pa pohvaliti lokalne VJ mojstre. Tisti, ki jim ni bilo do Goldieja na velikem plesišču so ga lahko gledali in poslušali na malem. Tam je bilo večje platno, kjer so Goldieja prikazovali v drugačni luči.

Na koncu letošnje sezone, lahko ta event mirno in objektivno označim kot enega najslabših v celi drum'n'bass sezoni.

foto: Domen Repnik

digital jungle - thumbnail

digital jungle