v rubriki dogodki:
.. / / / 14.04.2013 20:12

Noctiferia po 10 letih spet v Orto baru

Ko se največji predstavniki ekstremnega metalskega žanra po 10 letih ponovno vrnejo na mali oder Orto bara in to še na dan četrtkove Kadilnice of Death, je jasno, da bo Orto fest deležen popolnega »metal takeover-ja«.

Črna barva se lepo poda rdečim stenam Ljubljanskega bara, ki je s svojimi četrtkovimi metal večeri zadel v terno in si zagotovil redno zbirališče kulture, ki je v zadnjih letih rahlo zas(t)pala.

Noctiferia je to pot zares pokazala, kako daleč je pravzaprav prišla od njenega zadnjega nastopa – kar je bilo nemudoma jasno, je, da je skupina v zadnjih desetih letih kajpada korenito prerasla zmožnosti male klubske dvorane. Skupina, ki je že večkrat trgala strune po večjih svetovnih odrih, ni imela nobenih težav pri obvladovanju zbranih navdušencev in navdušenk, ki so v poplavi črnine le komaj našli kvadratni centimeter zase. Visoko koncentrirana energija, zaprta v majhnem prostoru, je pomenila le eno: šus! Tla so komaj zdržala...

Noctiferia se je v suverenem nastopu sprehodila skozi svoj glasbeni opus diaboli, po skoraj treh letih od izzida Death Culture pa je končno postregla tudi z novim, »Bulls on Parade meets djent« komadom, ki je padel na plodna tla. Zaključek s Fond of Lies je zgodbo pripeljal na sam začetek njihove uspešne poti, ki pa vanjo že davno več ne sodi, kar je potrdil tudi odziv publike – če so še pri prejšnem komadu s skakanjem in moshanjem hoteli celotni klub preseliti eno nadstropje bližje peklenščku, so se pri zadnjem le nostalgično (ali mogoče nevedno) pozibavali.

Setlista:

 1. Catarsis
 2. Deluders And Followers
 3. Monarch
 4. Slavedriver
 5. Demoncracy
 6. Rudra / Rudar
 7. Terror
 8. Rust
 9. Turn Away
 10. So Devoid
 11. Mara
 12. Holymen
 13. Fond of Lies

Jasno je, da imajo fantje še veliko za odgrowlati, z novim materialom pa so pokazali, da ponovno iščejo nove smeri svojega glasbenega razvoja.

Obetavno

Jernej Vrečar - avatar

Jernej Vrečar

Stalni dopisnik ŽVPL, ki je od 08.04.2013 na ŽVPL-u skupaj objavil 26 člankov.

Noctiferia na Orto festu - thumbnail

Noctiferia na Orto festu

Foto: Damjan Cilenšek / Vini