v rubriki dogodki:
.. / / / 06.12.2010 19:49

Stand-up komedija, ni nasmejala

Prvo sredo v decembru, ki je padla tudi na prvi dan v mesecu, so se v Kavarni Union zbrale manjše skupine ljudi, ki so si prišle ogledat stand-up večer dveh slovenskih komikov, Martine Ipše in Janeza Usenika.

Prva je na vrsto prišla komičarka iz Ptuja. Hmm ... ja, no, drzna punca brez dlake na jeziku, katere šale temeljijo na teoriji, zakaj bi se smejal drugemu, če se lahko sebi, je s svojim kratkim nastopom pustila pravo razočaranje. Res je, da naše igralce ne moramo primerjati s tistimi vrhunskimi in svetovnimi, vendar je debelušna ženska ljudi nasmejala bolj s svojim porazom kot pa dobrim nastopom. Kombinacija neizvirnosti in norčevanja zgolj iz same sebe je ni daleč pripeljala.

Nekoliko bolje se je odrezal Janez Usenik za njo, delno zato, ker je bilo pričakovanje po prejšnjem nastopu zelo nizko, delno pa zaradi prave komične igralske nadarjenosti. Očitno je bilo, da mu je oder domač.

Vsakodnevni nelagodni opravki, odnosi v družini, med prijatelji in sodelavci; malo za šalo, malo za res, to so bile njegove smernice. Zakaj bi morali v življenju vse stvari in neprijetne dogodke jemati tako resno, če lahko stopimo korak nazaj, jih pogledamo skozi oči tujca in jih obrnemo na glavo, s tem pa sobo napolnimo z energijo, ki vre od radosti in smeha. Vsaj koncept je bil dober.

Nekako mu je uspelo izboljšati vzdušje v Kavarni, nekateri ljudje so se celo smejali, vendar, če smo povsem izkreni, eno urni nastop ni bil ravno vreden svoje vstopnine. Nihče ni pričakoval Tom Hanksa iz filma Komedijant, boljše šale in izboljšan nastop pa bi bilo zelo zaželjeno videti.

Patricija Fašalek - avatar

Patricija Fašalek

Zunanji dopisnik ŽVPL, ki je od 20.10.2010 na ŽVPL-u skupaj objavil 8 člankov.

Janez Usenik - thumbnail

Janez Usenik