v rubriki dogodki:
.. / / / 05.11.2001

Oil, Curse of Instinct in Entreat obiščejo Metelkovo

Na mesto je na hladni prvonovemberski večer legla tišina in spokojnost, ki je zamenjala vsesplošno mračnjaško rajanje prejšnjega večera. Le to pa ni veljalo za Metelkovo. Za njenimi vrati se je skrivala peščica bendov in množica obiskovalcev pod skupnim hard core imenovalcem.

Z emocionalnim hardcorom, cepljenim z metalskim predzanakom, so drug za drugim začeli mariborski Curse of Instinct in novogoriški Entreat. Curse of Instnict v svojem dvoletnem delovanju prvič na ljubljanskih odrih, čeprav jim domače in tuje kilometrine ne manjka. Kakor smo videli pa enkao velja tudi za izkušnje. Z emocionalnimi izbruhi enkrat v agresivnejši, drugič v mirnejši smeri, za marsikoga presenečenje in pozitivna izkušnja tega večera. Če so presežki emocij in eneregije Curse of Instinct večkrat dobesedno odnesli z odra, so njihove naslednike na odru, Entreat, podrli na tla. Glasbeno so nadaljevali v podobnem stilu, vendar z nekoliko močnješo metalsko komponentno, žal pa je na račun ozvočenja izostala prava globina njihove glasbe.

Povsem v drugačne vode pa so okrepljeni z dodatnimi decibeli zapluli Oil. Roterdamsko - amsterdamska naveza je od začetkov v 97. letu prehodila dolgo pot. Sprva kot straight edge hard core bend po večinoma manjših odrih Evrope in stare celine. Nato pa so z leti in menjavami zasedbe poiskali nov zvok brez prvotnega predznaka. Gradili so ga predvsem pod vplivi washingtonskih bendov zbranih okrog založbe Dischord (pred leti so nas obiskali njihovi varovanci Bluetip in Kerosene 454, pa tudi temeljni kamni založbe Fugazi) in punk rockersko usmerjenih posebnežev (izvirnežev) iz južnejših delov ZDA kot so At the drive in ter morda Scared of Chaka. Vse skupaj pa so letos poleg žive evropske turneje izdali še na nosilcu zvoka pod naslovom Definition Delta.

Domen Repnik - avatar

Domen Repnik

Redaktor ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 123 člankov.

Oil - thumbnail

Oil