v rubriki dogodki:
.. / / / 11.06.2000

Overflow in Don't na Vrhniki (sobota 2.6. 00)

V sklopu zadnje turneje Overflow ob izidu njihove plošče Unbrestfed69, ko so se mudili v Sloveniji, je njihov koncert Vrhniškem klubu Zakon izostal zaradi takrat sprejetih, novih in do neodvisnih skupin dokaj neprijaznih zakonskih določil. Tokrat jim je uspelo nadoknaditi takrat zamujeno.

Pred koprivniškimi Overflow so nastopili še njihovi someščani Don't, ki so jih spremljali že na zadnji slovenski turneji. Za sabo imajo dve kasetni izdaji (Don't ter So shine!) in CD prvenec Plastica. Pripravljajo tudi že svojo novo ploščo. Don't so klasična rock zasedba, ki se navezuje na tradicijo starejših garažnih bendov, njihov zaščitni znak pa je samozavestna pevka, ki se v besedilih rada dotakne bolj ženskih tematik.

Po začetnem delu je bil čas za dolgo pričakovane Overflow. Zasedba deluje že dobrih 10 let. Leta 1991 izdajo svoj prvenec Through Department Store. Od takrat jih spremlja njihov značilni punk rock zvok, ki v kasnejših letih postaja precej popularen po zaslugi podobno zvenečih kalifornijski punk rock skupin. Leta 1993 izdajo svojo drugo ploščo Dorothy, leta 97 sledi še CD Extremely Preverted Fantasies Of The Mad Milkman's Disordered Mind, vmes pa izide še nekaj malih plošč. Kmalu pred snemanjem njihove zadnje plošče Unbreasted69 iz benda odide njihov dolgoletni kitarist, Mali, nadomesti pa ga precej mlajši Nikica in ga uspešno zamenja. Na Vrhniki so nam ponudili dober odmerek eksplozivne in naspidirane glasbe z mešanico njihovega samosvojega humorja in perverznih fantazij. Med koncertom so se v raznih pozah večkrat znašli na in pod odrom, z druge strani pa ni izostal odziv publike. Predstavili so tako pesmi z nove plošče, kot venček starejših hitov. V enem izmed bisov smo lahko slišali še neizdano hvalnico nedavno preminuli porno zvezdi Lolo Ferrari. Tako se je koncert končal, proti jutru pa se je nadaljevala rock 'n roll zabava.

Domen Repnik - avatar

Domen Repnik

Redaktor ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 123 člankov.