v rubriki dogodki:
.. / / / 09.08.2005

Rabac Summer Festival 2005

Vroča poletna noč, morje, sol, prodnata plaža in svetovno znani DJ-ji. Že petič zapored nas je Rabac Summer Festival presenetil, seveda v pozitivnem smislu. Organizatorji so poskrbeli za petdnevno zabavo od 3. do 7.avgusta 2005, ki je pritegnila ogromno ljubiteljev elektronske glasbe iz različnih krajev Hrvaške in tujine (med tujci smo seveda prevladovali Slovenci).

V Rabacu, prelepem turističnem naselju ob morju, je čez dan kar mrgolelo mladih, ki so kampirali kar na parkirnih prostorih ob svojih avtomobilčkih in nabijali dobro muziko.

Nekateri posamezniki so se odločili tudi za čisto pravi kamp, ki je približno pol ure hoda od Girandella beach, plaže, kjer se je 6.8 odvijal MAIN EVENT oz. vrhunec festivala, tisti najbolj iznajdljivi in razvajeni pa smo si rezervirali apartma - še dobro da smo si ga rezervirali že teden prej, saj je bil Rabac tokrat popolnoma zaseden.

Res je apartman nekoliko dražji, a je po napornem nočnem življenju udobna postelja prav prijala. Pa še osebje hotela si zasluži čisto desetko, saj so do gostov vsi izredno prijazni in pozorni - skratka o kakršni koli pregovorni hrvaški neprijaznosti do slovencev ni bilo ne duha ne sluha.

5.8 se je na Galubjeba beach že ob 8-ih zvečer pričel preparty - DAY BEFORE PARTY. Vrteli so predvsem hrvaški DJ-ji: Andrej vs. Dropi, Zero, Ivan Komlinovic, Make in slovenski Chiko. Ob nekoliko mirnejših ritmih housa smo se pripravljali na naslednji dan.

Edina manjša slabost je bila neosvetljena potka, ki je do prizorišča vodila skozi ponoči malo pretemen gozd. Večina se je znašla z raznimi lučkami, ki ponavadi služijo kot modni dodatek za party, tokrat pa so zelo prav prišle tudi lučke mobilnih telefončkov.

No še ena zanimivost je FKK plaža (nudistična) mimo katere vodi potka. Ponoči ni bilo nikogar vendar predstavljajte si jutranje komentarje mladih, ki so ga celo noč žurali, ob pogledu na nage riti nedolžnih turistov, ki si želijo le enakomerno porjavitev:)

Naslednji dan je sledil vrhunec Rabac Summer festivala. Girandella beach je bila ves dan polna mladih, ki so nestrpno pričakovali večer in nadaljevanje zabave.

Ves dan so marljivi delavci garali, da so sestavili odre ter pripravili vse potrebno za party, kljub vročini in pogledu na brezskrbne turiste, ki so se zraven mirno sončili na plaži.
Pokrili so bazen, kjer je nastalo plesišče WE LOVE HOUSE floor-ja.

Tam so magično atmosfero in vzdušje ustvarjali hrvaški Rene Russo, Mark Ash in Crazy Lemon, Italijan Willy 049 ter slavna Angleža John Degweed in Desyn Masiello.

Poleg Pool arene so obiskovalci festivala navdušeno plesali ob norih techno ritmih na WE LOVE TECNO floor-ju – Beach arena. Zvezdi večera sta bila tokrat mlad karizmatični Španec Christian Varela in Šved Adam Beyer.

Plesišče je bilo nabito polno in plesalci/ke so se ob opojni glasbi prepuščali ritmu. Poleg njiju pa so se za mešalno mizo odlično izkazali tudi Marco Remus (Nemčija), Veztax (Slovenija), Ian F (Slovenija) in Krekman (Nemčija).

Ob potrebi po počitku je bilo prav prijetno sest na prodnato plažo, kjer je pihljal veter (čeprav je proti jutru postajalo hladno). Večer je popestril tudi ognjemet, ki je očaral čisto vse. Magična moč poletja in dober party sta izvrstna kombinacija.

Žal se je okoli šeste ure zjutraj vreme nekoliko poslabšalo. Shladilo se je in dežek je marsikoga prekmalu nagnal domov. AFTER PARTY se je vseeno odvijal na načrtovani Galubjera Beach, kjer so vrteli še Rollo (Izrael), Crazy Lemon (Hrvaška), Shark (Slovenija), Mark Ash (Hrvaška) in Robert G Roy (Slovenija).

V glavnem je bil party uspešen in menim, da se tistim, ki so ga tokrat zamudili splača drugo leto zapeljati do Girandella Beach. Prostor je res idealen za tovrstne zabave. Verjemite, ne bo vam žal!

Tekst: Vanja Žižmond
Foto: Igor Prodan