v rubriki dogodki:
.. / / / 12.11.2004

Pips Chips & Videoclips spet razgreli Ljubljano

Hrvaška skupina Pips Chips & Videoclips zadnje čase pogosto nastopa v Sloveniji, kjer se trudi osvojiti poslušalstvo. Njihova popularnost pri nas namreč še zdaleč ne dosega tiste z druge strani meje.

Tako smo jih po lanskem nabito polnem koncertu v Orto baru in nastopu na Noči v stari Ljubljani lahko spet videli ta petek v KUD-u Franceta Prešerna.

Okoli desete ure so iz dvorane zadoneli uvodni toni in dvorišče pred KUD-om je bilo v hipu prazno. Dve uri kasneje bi se spet napolnilo, pa je idilo zmotil dež, tako da je pokoncertno druženje s fani, med njimi kopico forumašev s Hrvaške, potekalo kar znotraj. Zadovoljni so bili vsi - bend, impresioniran nad vzdušjem, ki se je ustvarilo med koncertom, in obiskovalci, navdušeni nad samo izvedbo. Ta je bila glasbeno dovršena, poleg tega pa je imel Ripper spet enega svojih dni in je komade zimproviziral ter na trenutke odpel tako po svoje, da ga je glavna kitara komajda sledila...

Po umirjenem začetku se je z blokom "ubij - razbij" začela norija, še posebej v prvih vrstah, kjer so jo diktirali zvesti hrvaški fani. Pesmi z najnovejše plošče Drveće i rijeke so se prepletale s starimi hiti in nekaj novimi stvaritvami. Nogomet, Na putu prema dole, Poštar, Narko, 2x2, Baka Lucija, Onaj kojeg nema... Bolj ko se je koncert bližal koncu, bolj se sta se oder in parter zlivala v eno. Pogled na prve vrste je govoril le eno: Pipsi so droga.

Še eno dejstvo govori v prid tokratnemu koncertu: po dolgem času nihče ni zahteval Dinama, himne, ki je Pipsom na Hrvaškem prinesla veliko publicitete, a poslušalce močno razdelila. Ripper se ob tej prošnji sicer znajde s kakšnim sarkastičnim odgovorom, pa vendar se zdi, da mu vedno znova vzame elan, potreben za odličnost. No, tokrat do te situacije ni prišlo in koncert je lahko do konca odpeljal v svojem ritmu. Fantastično.

Nita