v rubriki dogodki:
.. / / / 21.07.2015 14:34

Pivo v Laškem cvetelo že v četrtek

Tradicionalna prireditev Pivo in cvetje se je tudi letos pričela na četrtkovo jutro, ko so ulice preplavili različni gostinci, mažoretke, godbe, povorke ipd.

Kot že vrsto let, se na festivalu piva odvija tudi pester glasbeni program na treh glavnih odrih - Zlatorog, Club ter Jubilejnik. Letošnje leto pa so organizatorji dodali še elektronski oder Malt.

Glavna glasbena poslastica četrtkovega festivalskega dneva so bili Modrijani, Russkaja, Šukar, Mi2 ter mednarodno prepoznavna pevka, ki je Slovenijo obiskala prvič - Natalie Imbruglia.

Imbruglio širše občinstvo pozna predvsem po mednarodni uspešnici Torn, ki je zaznamovala glasbene scene. Natalie po daljšem glasbenem predahu ponovno pričenja s svojo novo turnejo, otvorila pa jo je prav na Pivu in cvetju v Laškem.

Mnogi smo od Imbruglie pričakovali dovršen odrski nastop, kar smo vsekakor tudi dobili. Težave pa so pojavile drugje - na tehničnem delu. Kljub večurni tonski vaji so se težave pojavljale skoraj skozi celoten enourni nastop. Mikrofonija oz. piskanje ter brum so bili moteči do te mere, da si je bilo potrebno nemalokrat ušesa pokriti z rokami, saj so visoke frekvence precej moteče.

Piski, ki so prihajali skozi profesionalni zvočni sistem, pa nisi bili moteči le za obiskovalce. Zadržano je, kljub temu da je to poskušala prekriti, delovala tudi Natalie. Popravljanje slušalk, očesni stiki z odrskimi tehniki ipd. so rahlo odvračali njeno pozornost, ki naj bi jo v veliki meri namenjala svojemu nastopu ter stiku z oboževalci.

Kljub tehničnim težavam je bil njen nastop dovršen ter za obiskovalce »privlačen«. Pesmi z novega albuma, med katerimi najdemo tudi priredbe skladb znanih uspešnic, so prepričljive ter predvsem »natalievske«. S temi pesmi oz. celotnim novim albumom se bo po nastopu v Laškem širši javnosti Natalie predstavila tudi drugod po svetu.

Prvi festivalski dan je torej minil v prijetnem vzdušju ter ob obilici piva, a z malenkost grenkim priokusom. Sploh zaradi tehničnih težav pri zvezdi večera, ki so se začuda pojavljale le pri njej. Vsi skupaj upam, da se le-te ne bodo ponovila tudi jutri, v petek, ko se bodo na velikem Zlatorogovem odru predstavili vsem poznani Europe.

Žiga Žibert - avatar

Žiga Žibert

Stalni dopisnik ŽVPL, ki je od 23.06.2013 na ŽVPL-u skupaj objavil 26 člankov.

Pivo in cvetje - četrtek - thumbnail

Pivo in cvetje - četrtek

Foto: Žiga Žibert