v rubriki dogodki:
.. / / / 21.07.2000

Plastic pride in Divison of Laura Lee v klubu Jutro

V času poletnega mrtvila koncertni klubi večinoma zaprejo svoja vrata, v ajdovskem klubu Jutro pa nas še vedno razveseljujejo z rednimi, vsaj enomesečnimi odmerki večinoma emo in hard cora. Tokrat (v torek 18.7.) se nam je predstavila švedska dvojica Division of Laura Lee in Plastic pride. Obe skupini ne ostajata v ustaljenih okvirih znotraj hard cora, ampak si puščata precej svobode za kreativno raziskovanje v glasbi in mešanje z drugimi stili, iz katerih dobita novo celoto in svež zvok, ki nakazuje morebitno prihodnost in smer razvoja te glasbe.

V precej polnem klubu so se pisani druščini najprej predstavili Division of Laura Lee s kratkim, a intenzivnim nastopom, prežetim z mešanico rocka in post - HC-ja. Komaj dobro razgreto publiko so prepustili Plastic Pride. Skupina prihaja iz Švedskega mesta Umea, ki ima bogato HC tradicijo, deluje pa že peto leto. Med drugim v skupini tokrat igrata tudi bivša člana skupin Shield in Refused. Pri tamkajšnji založbi Desperate fight izdajo leta 1997 svoj prvi MCD Daredevil I lost, ki je dobil odlične kritike in je bil kmalu razprodan, leto kasneje pa še CD No hot ashes. Lansko leto so za destination recordings izdali še 7" noire, posnetih pa je tudi že 12 pesmi za novi album Ammunition spent.

Skupina je ponudila tako odličen glasbeni kot intenziven odrski nastop. Pravzaprav odra sploh ni bilo, kar je pripomoglo k še večji bližini in stiku med publiko in skupino. Vmes so vzdušje nekoliko umirili z mirnejšimi in bolj melodičnimi pesmimi in si istočasno še nabrali moči za ponovne izbruhe energije v udarnejših pesmih. Na koncu so, že povsem izčrpani, na vztrajno prigovarjanje publike le še premogli odigrati zaključnih nekaj pesmi, pri nas pa pustili nepozaben vtis.

Domen Repnik - avatar

Domen Repnik

Redaktor ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 123 člankov.