v rubriki dogodki:
.. / / / 08.06.2011 11:02

Punk pri koritu že četrtič v Menzi

Prejšnji petek (3.6) se je odvil že četrti Punk pri koritu v Menzi pri koritu na Metelkovi. Punk pri koritu je enkratni mesečni dogodek na katerem nastopajo punk in hardcore bendi večinoma iz področja bivše Jugoslavije.

Tokrat sta nastopila dva zagrebška in en ljubljanski bend. Menza je bila skoraj polna, verjetno zaradi hudega dežja in nizke vstopnine.

Lobotomija izven vseh pričakovanj

Prva je okoli 10h otvorila koncert Lobotomija, zagrebška zasedba, v kateri še noben član po zakonu ne bi smel piti piva, a mislim, da se mladi punkerji niso ozirali na take malenkosti. Že po nekaj komadih je bila dvorana skoraj polna in fantje so zažigali izven vseh pričakovanj.

Kasneje sem izvedel, da je to njihov prvi koncert izven Hrvaške. Njihova specialiteta je violinist, ki je brez problema nadomestil lead kitaro in običajnemu punku dodal prijeten melodičen zvok.

Namesto Vikend panksov - Pijane neveste

V napovedniku je pisalo, da bodo igrali Vikend panksi, ki pa so na žalost zadnji trenutek odpovedali in tako so namesto njih igrale Pijane neveste, ki so tudi iz Ljubljane. So dokaj mlada pet članska skupina, ki se poigrava s klasičnim ljubljanskim punkom in ponovno oživlja stare ritme z odličnimi avtorskimi komadi in prijetnim ženskim vokalom.

Petnaesti Čeh vlil adrenalin v kri

Zadnja skupina pa je s svojim hardcore punkom vlila adrenalin v kri prav vsakemu poslušalcu. Petnaesti Čeh, petčlanska skupina z izredno agresivno glasbo, kar je vsekakor odraz vokalistke, ki je po eni uri petja in skakanja po odru, na pobudo navdušenih poslušalcev, energično odpela še dva komada in s tem zaključila koncert kot je treba.

Po koncertih pa se zabava še zdaleč ni nehala, saj se je ob punk-DJ programu zabava odvijala pozno v noč.

Matej Ferenc - avatar

Matej Ferenc

Stalni dopisnik ŽVPL, ki je od 08.06.2011 na ŽVPL-u skupaj objavil 10 člankov.

Punk pri koritu že četrtič v Menzi - thumbnail

Punk pri koritu že četrtič v Menzi

Foto: Damjan Cilenšek / Vini