v rubriki dogodki:
.. / / / 13.09.2011 18:04

Itak Džafest 2011: Križanke so se tresle!

Letošnji Itak Džafest, ki se je v soboto dogajal v ljubljanskih Križankah, nam je postregel z bendi The Toronto Drug Bust, Dubiozo Kolektiv, The Wombats in Editors.

Program so po krajšem uvodu letošnjega voditelja Josa (Murat&Jose) še pred dokaj praznimi Križankami odprli The Toronto Drug Bust. Ne glede na majhno število ljudi na prizorišču so fantje uspešno izpeljali koncert in počasi stopnjevali vzdušje. Zaigrali so uspešnice iz prvega albuma in napovedali novo zgoščenko, ki jo bodo začeli snemati že ta mesec.

Po njihovem nastopu je sledila prva odrska menjava, med katero je obiskovalce zabaval duo Danza Macabra. Tisti, ki niso največji oboževalci elektronske glasbe, so se lahko osvežili za šankom, ali pa se preizkusili v nagradnih igrah, ki so jih pripravili organizatorji.

Dubioza Kolektiv zatresli Križanke

Sledil je nastop Dubioze Kolektiv, ki je zaradi politično obarvanih besedil postala znana po večjem delu Evrope. Občinstvo v Križankah so navdušili z največjimi uspešnicami kot so Blam, Kokuz, Walter in drugimi. Križanke so se tresle v celotnem pomenu besede! Množica pod odrom je s svojim skakanjem zatresla tudi tiste, ki so stali bolj mirno in samo poslušali glasbo.

The Wombats navdušili

Navdušenje zbrane množice se je stopnjevalo, Križanke so bile vedno bolj polne. Po Dubiozi Kolektiv so na oder stopili The Wombats. Indie pop trio iz Liverpoola, ki je že s svojim debitantskim albumom pristal na enajstem mestu britanske lestvice najboljših albumov. Publika je bila nad njimi povsem navdušena. Plesali so tisti, ki so jih poznali in tisti, ki so za njih slišali prvič. Videlo se je, da na odru uživajo in to se je preneslo tudi na publiko.

Editors impresionirali

Editors, glavne zvezde večera so oder zasedli zadnji. Kljub manjšim tehničnim težavam, so koncert uspešno izpeljali in impresionirali celotno publiko. Čeprav se meni osebno zdi, da so bili The Wombats publiki bolj všeč, tudi Editorsi niso razočarali in so bili vredni poslušanja!

Tisti, ki ste letošnji Itak Džafest zamudili, vam je lahko žal, saj so se organizatorji resnično potrudili in se dokazali, da znajo organizirati dober dogodek. Bendi so dali vse od sebe, vzdušje je bilo odlično, Itak team pa je bil do obiskovalcev izredno prijazen!

Polona Brajkovec - avatar

Polona Brajkovec

Zunanji dopisnik ŽVPL, ki je od 29.10.2010 na ŽVPL-u skupaj objavil 30 člankov.

Itak Džafest 2011: Križanke so se tresle! - thumbnail

Itak Džafest 2011: Križanke so se tresle!

Foto: Jani Ugrin / janiugrin.com