v rubriki dogodki:
.. / / / 16.09.2014 11:55

Ritem mladosti – največja diskoteka na prostem

Tudi letos je konec poletja zaznamovala že tradicionalna brezplačna zabava na prostem, ki je pred Kolosej privabila več kot 10.000 obiskovalcev.

Na presenečenje vseh je zdržalo tudi vreme, saj nas niti enkrat ni presenetila nobena neželena ploha dežnih kapelj v spremstvu strel in bobnenja. Vrtljivi DJ box, odlična postavitev luči in deset tisoč žurerjev. Tako lepo, da bi bilo skoraj že kičasto.

Letos se bom izognila vsakoletni razpravi o pijani mladini, razbitih kozarcih in steklenicah ter (žal) prekomerno zaposleni ekipi prve pomoči. Vsako leto je o tem govora več kot preveč, storiti pa kakor kaže ne moremo ničesar. Zato se bomo posvetili boljšim stvarem, ki jih je bilo na letošnjem Ritmu mladosti kar nekaj.

Ja, resnično pohvalo moramo organizatorju nameniti na račun postavitve odra, ki je obiskovalcem omogočal 360° sprehajanje naokrog, ki pa jim je še vedno omogočalo dober pogled na dogajanje. Po nastopu smo se pogovarjali z britansko senzacijo High on heels in letošnjim headlinerjem DJ Antoinom. Tako dekleta kot tudi DJ Antoine so izpostavili, da so bili na začetku zelo presenečeni nad vrtljivim DJ boxom, ki jim je ob prihodu na oder povzročil kar nekaj zmedenosti, saj tega drugod niso navajeni. Tako njim, kot tudi obiskovalcem pa se je ideja zdela odlična in je poskrbela še za boljšo atmosfero.

Poleg že omenjenih izvajalcev so k večernemu programu prispevali tudi Sill&Sell, Vanillaz z gostom Gidro, 6Pack Čukur, posebej pa je navdušila Alya, ki je svoj najnovejši hit Car zapela kar s strehe Koloseja. Kot vsako leto se je prizorišče odprlo že dopoldne in mladim ponudilo različne družabne dejavnosti, nagradne igre, z sejmom rabljenih učbenikov pa tudi pripravo na neizbežno učenje v novem šolskem letu.

Po nastopu smo se pogovarjali z Miss Kelly Marie, ustanoviteljico skupine High on Heels. Povprašali smo jo, kako to, da je sploh prišlo do ustanovitve takšne posebne skupine in kako težko je dejansko biti na odru v tako grozno visokih petah (govorimo o najmanj 15cm). Povedala nam je, da je vsako dekle posebno na svoj način, skupaj pa se združijo v skupino, ki predstavlja izreden glasbeni talent. Čeprav še vedno delajo na individualnih projektih, se skupaj združijo v skupino High on heels in ljubiteljem glasbe omogočijo neko popolnoma novo izkušnjo. Glede visokih pet pa je povedala, da je to spretnost, ki se jo pridobi s časom. Čeprav visoke pete izgledajo lepo, še vedno niso udobne. Tukaj se je v pogovor vključilo dekle, ki v skupini igra trobento in nam v smehu zaupala, da je tudi na odru Ritma mladosti nekajkrat padla, saj so se ji petke zataknile med kocke, iz katerih je bil sestavljen oder – vse skupaj je poskušala prikazati kot poseben ples, za kar pa ni bila povsem prepričana, da ji je uspelo.

Kot zadnji je na oder stopil DJ Antoine, švicarski DJ, ki je ravno izdal novi album We are the party. Navdušen je bil nad slovensko publiko, ki je bila dodobra razgreta, razpoložena za ples in je poznala besedila pesmi. Pošalil se je na račun organizatorja, ki mu nikakor ni dovolil podaljšati seta, čeprav je začel deset minut pozneje, kot bi moral. Pri Sloveniji mu je noro všeč tudi to, da naj ne bi imeli toliko komarjev, kot jih je pri naših južnih sosedih (čeprav bi bila tale tema kar dobro izhodišče za debato). Vprašali smo ga še, katere lastnosti mora imeti dober DJ in kaj svetuje mladim, ki si želijo iti po njegovih stopinjah.

Dober DJ ni samo tehnično podkovan, ampak tudi komunikativen, odprt in ima stik z oboževalci. Oboževalci so vse in brez njih ne moreš obstajati.

Mladim pa svetuje naj delajo svojo glasbo. Naj ne predvajajo le komercialnih mega miksov, saj to iz ljudi izžame vso energijo. To se zadnje čase dogaja po velikih festivalih in nikakor ni prav. Pravi DJ ne sme igrati le glasbe z lestvic, ampak se mora potruditi in narediti nekaj dobrega za ljudi, ki ga pridejo poslušat.

Ste zamudili letošnjo diskoteko pod zvezdami? Imeli smo se prav fajn, organizatorju pa letos za manjše napake odpustimo in mu pustimo prostor za izboljšave za naslednje leto.

Polona Brajkovec - avatar

Polona Brajkovec

Zunanji dopisnik ŽVPL, ki je od 29.10.2010 na ŽVPL-u skupaj objavil 30 člankov.

Ritem mladosti 2014 - thumbnail

Ritem mladosti 2014

Foto: Polona Brajkovec