v rubriki dogodki:
.. / / / 17.04.2015 12:33

Zadnji večer ljubljanskega tedna mode

Teden mode je dokončno za nami. Na Kongresnem trgu so poslednji oblikovalci še zadnjič na ogled postavili svoje kreacije in s tem zaključili Ljubljanski teden mode za jesen in zimo 2015/2016.

Popoldanski del je bil ponovno rezerviran za Naravoslovnotehniško fakulteto, tokrat za 4. in 5. letnik ter magisterske naloge pod naslovom Prihodnost zdaj.

V prvem sklopu večernih revij smo si lahko na modni brvi ogledali kolekcije oblikovalcev Jelene in Svetlane Proković, Ane Jelinič in KICK by Olimpija.

Znamko KICK by Olimpija so zasnovali študentje NTF-ja v okviru študijskega procesa v prvem semestu. Oblačila so namenjena nogometašem in tudi širši javnosti, saj obsegajo casual in formalne kose. Kolekcija je športna s pridihom urbanosti, manekenom pa so družbo na modni pisti delali tudi nekateri nogometaši NK Olimpije.

Ana Jelinič je svojo kolekcijo poimenovala Mirage. Z njo je želela poustvariti občutke prvi toplih sončnih žarkov v zimskih mesecih, ki nas popeljejo v poletje.

Kolekcija Tribalicious, pod vodstvom Jelene in Svetlane Proković poimenovanih JSP, je skovanka besed tribal in delicious. Zasnovana je v temnejših odtenkih, s povdarkom na detajlih iz usnja, umetnega krzna in sintetičnih las.

Poslednji dan so zaključile kolekcije Panorama, Zadnja postaja in Akultura Art.

Panorama je nastala kot plod blagovne znamke Sofia Nogard, pod katero sta podpisana Mija Curk in Boštjan Mljač. Želela sta poustvariti primorsko panoramo s podobo starih oljčnih dreves. Oblačila so preporosto konstruirana z drobnimi detajli, meja med moškimi in ženskimi kosi pa je skoraj zabrisana.

Miro Mišljen, ki ustvarja pod imenom Miro Misljen, je svoje kreacije poimenoval Zadnja postaja. Pričarati je želel občutek odhajanja, že skoraj melanholije in enakost med vsemi čakajočimi. Inspiriralo ga je dadaistično obdobje. Celotna kolekcija izgleda rahlo avangardno, vendar so pozamezni kosi zelo nosljivi in uporabni.

Od tedna mode smo se dokončno poslovili s kolekcijo Aklutura Art Alenke Globočnik imenovane Akultura. Za izhodišče je uporabila svoja stara slikarska platna, ki jih naslikala že pred časom. V črno rumenih tonih in volumnioznih oblikah so oblačila predstavila svojo zgodbo.

Anja Tkalec - avatar

Anja Tkalec

Zunanji dopisnik ŽVPL, ki je od 14.04.2015 na ŽVPL-u skupaj objavil 4 člankov.

Fashion Week - 4.dan - thumbnail

Fashion Week - 4.dan

Foto: Sara Todorovič