v rubriki dogodki:
.. / / / 06.03.2001

Žurka za punce se noče in noče nehati

Minilo je že leto in pol od premiere Žurke za punce in še vedno je na vsaki predstavi nabito polna dvorana. Predstavo si je ogledalo že več kot 20.000 ljudi in se nasmejalo tej igri, ki je bolj kot predstava predvsem razposajena gledališka zabava. Prava humoristična uspešnica, kar dokazujejo tudi številni obiskovalci!

4.3.2001 sem si jo ponovno ogledala in tudi tokrat sem se nasmejala. Za tiste, ki si predstave še niste ogledali naj povem, da je to gledališka različica britanskega filma Do nazga. Sama zgodba je zabavna, vesela in razposajena: dekleta praznujejo dekliščino. Jana, igra jo Nina Ivanič, je že v devetem mesecu in se namerava "jutri" poročiti, zato dekleta sklenejo, da proslavijo njen zadnji dan samskega stanu, da bi se čimbolj zabavele, gredo v klub kjer moški plešejo striptiz.

Na drugi strani pa s smešne strani prikažejo vzroke zakaj so se moški odločili za delo v klubu. Toni, igra ga Uroš Smolej, je nov začetnik in neizkušen , toda željan življenjskih sprememb, ker je zdolgočasen zaročenec Nike, igra jo Vesna Slapar. Darko , igra ga Jernej Kuntner, najbolj razvpit ženskar, ga zbada in se z njim pozabava. Dekleta si marsikaj privoščijo, s tem pa se igra zaplete in tudi razplete v srečni konec.

Tudi spremljajoča glasba in kostumografija sta dobro in kvalitetno izbrani. Igralci uživajo v igri, kar vpliva tudi na prisotno publiko, kjer s smehom in ploskanjem izražajo zadovoljstvo in humornost predstave.

Kot se za žurko spodobi se noče in noče nehati, predstava pa je vsakokrat zaigrana kvalitetno.

Marina Horvat - avatar

Marina Horvat

Bivši dopisnik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 11 člankov.

Zurka za punce - thumbnail

Zurka za punce