v rubriki film:
.. / / / 23.01.2004

Kolosej osvaja Celje

Včeraj, v četrtek 22.1.2004, je ob idiličnem rahlem poplesovanju snežink v Celju svoja vrata za javnost prvič odprl novi multikino pod okriljem Koloseja. Po Ljubljani in Kopru se je Kolosej pričel širiti še proti Štajerski, najprej v Celje, kasneje letos še v Maribor. Novi multikino se razteza na treh nivojih, v pritličju je blagajna za nakup vstopnic, ter lokali, kjer se lahko pred ogledom filma še malce okrepčate ter zabavate, v drugem nadstropju so vhodi v 5 kinodvoran, tretje nadstropje pa je namenjeno pisarnam in projekcijskim prostorom.

Kolosej Celje sledi zgledu ljubljanskega multikina in tako poleg samega ogleda filmov nudi še številne druge zabavne aktivnosti, od trgovine z računalniško opremo, cyber-caffeja z računalniškimi igricami in igralnimi avtomati, pa do obvezne gostinske ponudbe, na čelu s pizzerijo, slaščičarno, kavarno ter seveda okrepčili, ki jih lahko vzamete s seboj v kinodvorane (pokovke in različne pijače).

Kinodvorane so zgrajene ter opremljene po najvišjih možnih standardih, od najnovejših filmskih projektorjev, obveznega Dolby Digital zvoka (z sodobnimi nadgradnjami v dveh največjih dvoranah), velikimi platni ter udobnimi sedeži, tako da se gledalec zares lahko posveti predvsem ogledu filma.

Nakup vstopnic bo tako kot za Kolosej Ljubljana in Koper po prenovi računalniškega sistema (predvidoma do konca januarja) možen tudi preko interneta in telefonsko z M-vstopnico, vsi imetniki kartice ugodnosti kino Joker pa bodo seveda lahko vstopnice kupovali tudi na ta način.

Od petka dalje prihajajo na spored najnovejši filmi in kdor se bo odločil za obisk že prvi dan, bo deležen posebne pozornosti v obliki kuponov za brezplačne vstopnice, do konca vikenda pa bo vsak kupec vstopnic dobil tudi kupon za brezplačno pokovko in pijačo. Brezplačna pokovka bo kot darilo priložena vsakemu nakupu vstopnic vse do konca februarja.

Slednja akcija je seveda še kako potrebna, če bo Kolosej želel prepričati svoje obiskovalce k rednemu obisku, saj Celje že premore multikino Planet Tuš. Celje je tako postalo prvo mesto v Sloveniji z dvema konkurenčnima ponudnikoma filmske zabave in zanimivo bo spremljati njun boj za tržišče in verjetno se bo že kmalu pokazalo, če je v enem mestu res dovolj prostora in odjemalcev za take vrste konkurenco.

Planet Tuš je od svojega začetka pred dobrim letom v svoje dvorane privabil že skoraj pol milijona obiskovalcev in se tudi pripravlja na primeren odziv na navo konkurenco, tako da Koloseju zagotovo ne bo ravno lahko proti že tako uveljavljenemu nasprotniku. Vsekakor bo zanimivo spremljati odziv gledalcev, ki bodo na koncu vendarle imeli zadnjo besedo.

Kolosej Celje je del novega nakupovalnega velecentra Mercator, ki je svojo otvoritev doživel skupaj z multikinom, hkrati pa je še istega večera, le nekaj metrov stran, v novi celjski športni dvorani ognjeni krst na evropskem prvenstvu doživela tudi naša rokometna reprezentanca (in srčno premagala izbrano vrsto Islandije), tako da je bilo v četrtek v okolici Koloseja zares zelo živahno preko celega dneva in tudi noči.

Filip Breskvar - avatar

Filip Breskvar

Stalni dopisnik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 326 člankov.

Kolosej Celje - thumbnail

Kolosej Celje