v rubriki film:
.. / / / 17.10.2003

Kinodvor ponovno odpira vrata filmofilom!

Zaradi internetnega mrka ŽVPL-a (če ne veste, ne sprašujte! :) zamujamo s tole novičko, ampak ne preveč! V tem tednu je svoja vrata za filmofile ponovno odprl Kino Dvor, oziroma Kinodvor. Projekt nikakor ni zasnovan v smislu tekmovanja s potrošniškim multipleksom na robu podalpske prestolnice. Kinodvor bo stal ob boku Kinoteki in nudil neameriško umetniško filmsko produkcijo in neodvisni ameriški film!

Dvorana Kina Dvor obratuje od leta, pazite to, 1923! V svojih častitljivih osemdesetih letih obratovanja je služila vsem možnim žanrskim preobratom, prav gotovo pa je to dvorana, kjer je svoj žalostni konec za časa naše bivše domovine ugledalo največ popolnoma opravilnih spermijev, ki so se presenečeni razploznili po toplem tepihu, medtem ko je njihov gospodar v mislih natepaval Cicciolino, ki se mu je smehljala z velikega platna takratne Sloge!

No, s temi packarijami je sedaj konec, v Kinodvor sta se tokrat prišla pokazat slovenski dokumentarec Vlada Škafarja Peterka: Leto odločitve (film govori, kot ste morda uganili, o vzponu, padcu in vzponu skakalca Primoža Peterke), ter film Gusa Van Santa, Gerry (pravijo, da smete spati z nikomer, ki mu ta film ni všeč!).

Takole nekako bi z napovednikom zaključili, vse ostale informacije si lahko preberete kar na njihovi domači strani www.kinodvor.si!

Matjaž Ličer - avatar

Matjaž Ličer

Stalni dopisnik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 140 člankov.

Primoz Peterka - thumbnail

Primoz Peterka