v rubriki film:
.. / / / 09.06.2003

Tečnoba v hlačah 2

Moški imamo dve glavi, če že ne iz anatomskega vidika, pa vsaj iz psihološkega. Ena je nasajena na vrat, druga se nahaja nekoliko niže. A kaj, ko le poredko sodelujeta med sabo in delovanje ene ponavadi izključi normalno delovanje druge. Šala pravi, da ob delovanju ene, zmanjka krvi za drugo...

Flo (Tobias Schenke) je že v prvem delu Tečnobe v hlačah ugotavljal, da je tista spodnja glav(c)a moškemu bolj v pogubo kot v korist. Je pač prišel v tista leta, ko hormoni "prebudijo" moškega najboljšega prijatelja in ga spravijo do precej drugačnega razmišljanja in razumevanja sveta.

Medtem, ko je Flo v prvem delu predvsem nabiral prve seksualne izkušnje in občutke, pa je tokratno vprašanje precej drugačno. Iz zgodbe filma namreč lahko izluščimo precej resno temo: ali lahko zgornja glava premaga spodnjo? Je lahko razum močnejši od poželenja? Je prava ljubezen močnejša od nagona? Ali pa je "meso" vendarle prešibko?

Kot že v prvem delu, se lahko tudi tokrat pripravite na veliko erotične tematike, situacijske komedije in predvsem nizkih udarcev v najbolj občutljiv moški organ. Film vsekakor ni primeren za tiste, ki so radi hitro užaljeni ali pa v vsaki stvari, ki namiguje na erotiko vidijo spolno nadlegovanje.

Nemci so glede spolne tematike namreč precej bolj odprt narod, tudi kar zadeva najstnike. Vzemite npr. v roke nemško najbolj brano najstniško revijo Bravo, kjer boste poleg vsega iz sveta filma in glasbe, odkrili tudi malo morje rubrik in nasvetov zmedenim najstnikom glede premagovanja njihovih prvih seksualnih občutkov. Vsekakor bolje, kot pa da bi morali vse skupaj "odkrivati" povsem sami, pri čemer bi se zgodila marsikakšna "nezgoda".

Glavni aduti filma Tečnoba v hlačah 2 so predvsem glavni igralci, ki se v svojih vlogah vidno dobro znajdejo. Tobias Schenke je ravno prav simpatičen, da mu lahko vedno znova odpustimo njegove neumnosti in polomije, v Nemčiji pa se trenutno preizkuša tudi v glasbenih vodah.

Njegovo filmsko simpatijo Majo igra kodrolasa lolita Diana Amft, ki je svoje prve orgazme doživljala že v filmu Mädchen, Mädchen, nekakšni ženski različici Tečnobe v hlačah. Flojevega prijatelja in samozvanega poznavalca seksualnega sveta Red Bulla, pa je tudi tokrat upodobil odštekani Axel Stein, ki je v Nemčiji že tako popularen, da ima na televiziji svojo lastno tedensko (seveda komično) oddajo.

Tečnoba v hlačah 2 je v primerjavi s prvim delom sicer precej manj izviren in presenetljiv, vsekakor pa mu ne manjka komedije in zmešnjav, ki pa na žalost vse prevečkrat zaidejo v nelogičnosti in popolne nerealnosti, poleg tega pa se film tudi ni znal izogniti že standardnim nagnusnostim "brodenja" po fekalijah. Film bo zanimiv predvsem za tiste, ki se nahajajo v letih, ko se jim po žilah namesto krvi pretakajo predvsem hormoni in pa za tiste, ki ste se naveličali ameriških, seksualno zavrtih in cenzuriranih, najstniških komedij.

Tečnoba v hlačah 2, komedija (režija: Granz Henman, scenarij: Granz Henman, igrajo: Tobias Schenke, Axel Stein, Diana Amft, Rebecca Mosselmann, Michael Herbig, Nicky Kantor, distribucija Ljubljanski kinematografi)

Ocena: komično neresno (4/10)

Filip Breskvar - avatar

Filip Breskvar

Stalni dopisnik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 326 člankov.

Naslovna fotografija (c) Kolosej.si - thumbnail

Naslovna fotografija (c) Kolosej.si