v rubriki glasba:
.. / / / 18.03.2004

5. Soča reggae festival

Tokrat že peti Soča reggae festival, bo potekal v času od 15.7.-18.7.2004 in sicer na lokaciji "Pr' Skali" (Tolmin-Kobarid, Slovenija). Festival je posvečen pesniku Simonu Gregorčiču.

SOČI

Krasna si, bistra hči planin,
Brdka v prirodni si lepoti,
ko ti prozornih globočin
nevihte temne srd ne moti -
krasna si, hči planin!
Tvoj tek je živ in je legak
ko hod deklet s planine;
in jasna si ko gorski zrak
in glasna si, kot spev krepak
planinske je mladine -
krasna si, hči planin!
Rad gledam ti v valove bodre,
valove te zelenomodre; ...


Če smo za lanskoletni četrti festival Soča Reggae Riversplash lahko rekli, da je svoj obstoj dokončno potrdil in da je postal tradicionalni, potem letošnji, peti zaporedni Riversplash praznuje svoj prvi mali jubilej. Kot vsako leto doslej bodo tudi na letošnji 4-dnevni prireditvi prisotni reggae avtorji svetovnega formata, program bo tudi tokrat pester in kakovosten. Zaenkrat je že potrjen nastop nekaterih skupin: Culture (Jamajka), Djambi (Brazilija), Go Lem System (Argentina), Headcornerstone (Nemčija), Julian Marley & The Uprising (Jamajka), R.A.S. M.C. & Ethno Mutant Reggae Quartet (Srbija & Črna Gora), celoten program pa bo v kratkem objavljen na spletni strani www.vinylmaniarecords.si , kasneje pa seveda tudi v drugih medijih. Naša glavna želja še naprej ostaja predstaviti obiskovalcem najrazličnejše reggae skupine iz vsega sveta, obenem pa seveda vsem skupaj želimo tudi čimveč zabave na soncu ob Soči!

Tako kot zadnji dve leti bo tudi letos festival trajal štiri dni in sicer od četrtka, 15. julija do nedelje, 18. julija 2004. Festival se bo po štirih letih tokrat prvič odvijal na novi lokaciji, ob glavni cesti Tolmin-Kobarid, približno osem kilometrov od Tolmina, dober kilometer pred vasjo Idrsko oz. štiri kilometre pred Kobaridom. Prizorišče festivala se nahaja med gostinskim lokalom "Pr' Skali" in bistro reko Sočo, pod ponosnim Krnom in hribovsko vasico Vrsno, rojstnim krajem pesnika Simona Gregorčiča.

V primerjavi z ?mističnim Sotočjem? je tudi novo prizorišče izredno atraktivno, nudi nekoliko večji avditorij za glavni oder ter več atraktivnih možnosti za postavitev ?sound systema? ob obali Soče, ki je na tem delu struge dokaj položna - in nadvse prostrana, precej večji in povsem v senci pa je tudi gozd za kampiranje, ki se nahaja med prizoriščem in reko Sočo.

 - thumbnail