v rubriki glasba:
.. / / / 28.02.2002

Alicia Keys zmagovalka letošnjih Grammyev

Komaj 21-letna Newyorčanka je sinoči v Staples Centru, kjer se podelitev vsako leto dogaja, odnesla kar pet zlatih kipcev. Isto število so si prislužili ustvarjalci glasbe za film O Brother, Where Art Thou?, U2, ki so bili nominirani v kar osmih kategorijah pa se lahko pohvalijo s štirimi Grammyi, čeprav so že lani odnesli tri.

Alicia Keys je v konkurenci za najboljšo pesem leta potolkla prav U2-je (Stuck In A Moment You Can`t Get Out Of), Train (Drops of Jupiter), Nelly Furtado (I'm Like a Bird) in India.Arie z skladbo Video. Prav tako je dobila nagrado za najboljšo novo izvajalko, za najboljšo žensko R&B vokalno izvedbo za pesem Fallin', le ta pa si je prislužila tudi naziv najboljša R&B pesem. Album Songs in A-minor je bil proglašen za najboljši R&B album leta.

Soundtrack O Brother, Where Art Thou? iz istoimenskega filma je bil s skupaj petimi kipci prvo presenečenje podelitve. Sklestil je nagrado za album leta, najboljšo country vokalno izvedbo, najboljšo country sodelovanje vokalistov v pesmi, najboljši soundtrack in nagrado za najboljšo produkcijo albuma.

U2-ji so po lanskih treh nagradah letos odnesli kar štiri: za skladbo leta (Walk On), najboljšo pop vokalno izvedbo skupine za pesem Stuck In A Moment You Can't Get Out Of, najboljšo rock vokalno izvedbo skupine za pesem Elevation in najboljši rock album All That You Can't Leave Behind.

Več o ostalih zmagovalcih v 101 kategoriji najdete na Grammy.com.

Davorin Pavlica - avatar

Davorin Pavlica

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 835 člankov.

Alica Keys - thumbnail

Alica Keys