v rubriki glasba:
.. / / / 09.12.2002

Amerikanec v Šiški

Bivši newyorčan Robert McKenzie in njegova skupina The Velmas so te dni izdali novi album Stuck. McKenzie je svojo kariero začel v Greenwich Villageu, glasbena pot pa ga je po čudnem naklučju prinesla v Šiško (Ljubljano) kjer stanuje in dela.

Nekdanji newyorčan Robert McKenzie in njegova skupina The Velmas so pri založbi Multimedia izdali svoj novi album Stuck.

The Velmas so nastali leta 1998 v "Velikem jabolku" v zasedbi:

ROBERT McKENZIE - vokal / teksti, kitara
ANDREA VALERIO - bobnar
GIOVANNI SIRONI - bas
CRISTINA BATTANI - vokal, kitara

Zgodba o nastanku The Velmas je klasična zgodba nastanka kakšnega benda iz NuJorka: frontmen in tekstopisec na kakšnem žuru v Greenwich Village-u spozna kakšnega drugega člana benda, recimo bobnarja. Frontmen je prej že žulil mikrofon v kakšni "almost-famous" zasedbi, ki jih v NY najbrž ni malo, zato pozna kitaristko-poševnica-pevko.

Tako potrebujejo še basista, ki se po nekem čudnem naključju znajde na poročni zabavi bobnarja (spet žur!!!) in tako je bend ustanovljen. No, tak je bil redosled dogodkov pri Velmicah, štartali pa so približno tako, kot naši mladi bendi: koncerti po klubih za pivo in drobiž, pošiljanje demotov na založbe, bla bla bla ... zdej pa ima v New Yorku ustanovljeni bend plato izdano pri slovenski založbi. Kako že gre tista: deluj lokalno, misli globalno.

Če je verjeti govoricam, boste Roberta McKenzea in The Velmas videli na kakšnem (promocijskem) koncertu. O tem kdaj in kje pa kdaj drugič ...

Davorin Pavlica - Peli

McKenzie (foto Diego Manjana) - thumbnail

McKenzie (foto Diego Manjana)