v rubriki glasba:
.. / / / 09.02.2003

Backstage predstavljajo Confused

Končno je luč sveta ugledal obljubljeni videospot ljubljanske punk - rock skupine Backstage. Ravno v teh dneh so bili končani še zadnji popravki in sedaj lahko že z gotovostjo zatrdimo, da ga je že možno tudi videti. Govor je seveda o videospotu za pesem Confused, ki so ga fantje iz zasedbe Backstage posneli novembra lani v Gala hali na Metelkovi.

Režijo zanj je prevzel Mitja Okorn ob pomoči SkupineOpusDesign. Predpremierno je bil spot prikazan 6. 2. 2003, v oddaji Na liniji. Prav kmalu, natančneje v ponedeljek, 10. 2. 2003 ob 16.45 na TV SLO1 pa si ga boste lahko ogledali tudi v oddaji Videospotnice, kjer ga bodo predstavili člani skupine. Možno je, da bodo s seboj pripeljali tudi kakšno presenečenje.
V njem je prikazana lahkotna in zabavna zgodbica, glavno vlogo v njej pa ima raper Pižama, ki preoblečen v dekle meša glavo mladim fantom. Poleg njega je pri snemanju sodelovalo še mnogo statistov, ki so se, prav tako kot Pižama, popolnoma vživeli v dogajanje. Sama vsebina nas popelje na koncert skupine Backstage, kjer vsi že nestrpno pričakujejo začetek, manjka le še publika. Ta seveda ne more v dvorano, saj je prehod zaprla mlada deklica, ki jo odigra že prej omenjeni raper. Sledi še nekaj smešnih dogodkov, predvsem zabaven je boleč padec na tla, ko se publika odmakne, namesto da bi ujeli nadobudnega oboževalca Backstage-ov. Zgodba se, kot se seveda spodobi, konča srečno. Kako točno to je, si oglejte sami.
Skupina ob izidu videa pripravlja tudi promocijski koncert v Orto baru skupaj z ljubljanskimi hard corovci REflex, ki se bo zgodil 19. 2. 2003 in je vsekakor vreden ogleda.

Nina Jenko

 - thumbnail