v rubriki glasba:
.. / / / 27.09.2001

Brata iz oaze

Liam in Noel Gallagher, bolj znana kot "brata z obrvmi", sta se spravila nad stanovske kolege s pikrimi kritikami. Letele so na Damona Albarna, frontmana Gorillaz, Posh Spice in Eminema. Sta brata nevoščljiva ali zgolj zdolgočasena? Bo Brit pop zamenjala fuzija Oasisov in All Saints?

Oasis letos sicer praznujejo desetletnico obstoja in bodo ob tej priložnosti izdali DVD. Vendar jim gre pokopani uspeh v nos.

Še bolj kot na lastni neuspeh, sta Brit pop-ovca občutljiva na triumf Blur heroja, Damona Albarna. Boj med Oasis in Blur bo očitno večen, in se ni končal z upadom Brit-pop zvoka. Damon je ubral novo pot z animatorskim bumom Gorillaz ki trenutno navdušuje MTV-jevsko publiko. Liam ima drugačno mnenje: "To skorupcalo ni nič boljše od zasedbe Step. Sprašujem se, kam so zginili Bluri?!"

Drugo opravljivo dejanje sta brata Gallagher zgrešila nad IQ sposobnostmi Victorie Beckham, bolj znane kot Posh Spice. "Ženska ne zna niti istočasno žvečiti čigumi in hoditi naravnost po pločniku."

Liam si je ogledal tudi legendarni Carling Weekend v Readingu, na katerem so Oasisi nastopali leta 2000. "Več 60 tisoč glava množica je skakala na Eminema. Kaj je vzrok, da je publika tako znižala standarde?" O kultu Eminem ima Liam še en protiargument: "Življenje ni le celodnevno konzumiranje drog in alkohola, je mnogo več. Potrebno je naprimer ostriči si lase in zamenjati plenice."

Liam in All Saints diva Nicole Appleton sta to poletje zazibala detece, fantiča Gena, ki ima glasbene gene. Le kaj dobimo, če zmešamo Oasis in All Saints? Svetnike v oazi? Novo glasbeno zvrst? Še eno tabloid revijo? Odgovor se skriva nekje med obrvmi bratov Gallagher.

Vir: New Musical Express

Povezave:
Oasisnet.com
Gorillaz
Eminem.com
VictoriaBeckham.mu
AllSaints.uk.com

Alenka Lahajnar - avatar

Alenka Lahajnar

Bivši dopisnik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 77 člankov.

Ej - thumbnail

Ej