v rubriki glasba:
.. / / / 24.10.2003

1000. ŠTOS z Draganom Buličem

Dragan Bulič je na slovenskih radijskih frekvencah vsaj taka legenda kot ... recimo pokojni Franci Pavšer, slednji na športnem področju, prvi pa na glasbenem. A takih kot je Dragan ni veliko! Mnogi ga poznajo kot večnega rockerja na kolesu, s čepico na glavi in modrim anorakom, velika večina pa ga pozna kot ustvarjalca oddaje ŠTOS oziroma Še v torek obujamo spomine.

Aprila 1979 (nekateri bralci in tudi poslušalci oddaje takrat še nis(m)o bili rojeni) je Dragan Bulič na Valu 202 začel pripravljati oddajo SOS - V soboto obujamo spomine.

Pripravil je 414 izvrstnih oddaj, v katerih je mladim predstavljal glasbo njihovih staršev, slednje pa opozarjal na stare dobre čase, predvsem oziroma izključno na tiste pred letom 1980.

Nato je sledila selitev - iz sobotnega termina so Dragana in njegovo oddajo prestavili na torek in januarja 1990 smo prvič poslušali ŠTOS - Še v torek obujamo spomine. Z izjemo termina je vse ostalo isto in tako je ostalo do današnjih dni.

In v torek, 28. oktobra, bomo na frekvencah Vala 202 oziroma 2. programa Radia Slovenija, od 22.25 dalje lahko poslušali že 1000. (z besedo - tisoči) ŠTOS.
Čestitke!

In zdaj seznam ljudi, ki bo z besedo in glasbo obujal spomine: Janez Bončina - Benč, člana Belih vran Djuro Penzeš in Dejvi Hrušovar, Tomaž Domicelj, Jani Kovačič, Tomo Jurak, Ivo Mojzer, Milan Pečovnik - Pidži, Slavko Ivančič, Dare Petrič, Milan Petrovič, Zoran Predin, Andrej Šifrer, Janez Zmazek - Žan, Tulio Furlanič, Jadran Ogrin, Marjan Malikovič, Danilo Kocjančič in legendarni Drago Mlinarec.

Tam bo tudi Vojo Djuran (nekdaj je pel pri Botrih), nekoliko mlajšo generacijo pa bodo zastopali Čuki, Dežur in Jan Plestenjak.

Ob tem pa bomo zgolj s pomočjo posnetkov, saj imajo neodložljive obveznosti, slišali tudi Vlada Kreslina, Aleksandra Mežka, Ota Pestnerja, Lada Leskovarja ter skupini Oko in Hiša.

Tako bodo na enem mestu zbrani vsi tisti, ki skrbijo za kvalitetno slovensko glasbo že vse od daljnih šestdesetih! Slovenski Woodstock štiriintrideset let pozneje, le da se mu reče ŠTOS.

V torek, 28. oktobra, bodite od 22.25 pred radijskimi sprejemniki na frekvencah Vala 202 in ne bo vam žal. To preprosto ni mogoče!

Matic Slapšak - avatar

Matic Slapšak

Bivši dopisnik ŽVPL, ki je od 20.05.2003 na ŽVPL-u skupaj objavil 518 člankov.

Dragan Bulic (foto www.rtvslo.si/val202) - thumbnail

Dragan Bulic (foto www.rtvslo.si/val202)