v rubriki glasba:
.. / / / 16.10.2001

Ja Rule na vrhu zamenjal Jay-Z-ja

Nevarna predvidljivost je postala resničnost. Ja Rule aka Jeff Atkins iz Queensa je v ponedeljek s prvega mesta Billboardove lestvice albumov strmoglavil svojega nekdanjega botra iz Brooklyna Jay-Z-ja in z novim, svojim tretjim albumom Pain Is Love - s 300.000 vnovčenimi kosi v prvem prodajnem tednu - zavladal Ameriki in svetu.

Rule, ki ga pri nas lahko še vedno gledamo v filmskem akcijskem trilerju The Fast & The Furious, pa je ta teden tudi na vrhu lestivce singlov, kamor sta s temo I'm Real zlezla skupaj z slavno Jennifer Lopez.

Značilno pa je najbolj sladka popevka na izjemno poslušljivem in skorajda povsem všečno hibridnem pol hip-hop, pol r&b-jevskem albumu Pain Is Love, to je Livin' It Up, šele 16-sta na hip-hop lestvici, kamor Ja Rule po žanrski klasifikaciji pravzaprav tudi sodi. Atkins je prejšnji album Rule 3:36, izdan pred natančno 52-imi tedni, do sedaj prodal v 3 milijonski nakladi.

Njegov solo prvenec naslovljen Venni Vetti Vecchi je prišel na trg 1. junija leta '99. To pa bi lahko že ob koncu tega koledarskega leta pomenilo, da je Ja Rulev zadnji triletki najuspešnješi glasbeni solist na planetu. Ja Rule je zabeležil prvi javni nastop oz. objavo fonogramskega posnetka v zavetju mentorja in prav tako znanega producenta Mica Geronima, in to leta '95, medtem ko je hit že omenjenega Jay-Z-ja z naslovom Can I Get A ... istega Ja Rula v prvo repersko ligo katapultiral 1. septembra 1998.

Kako je Ja Rule v nekaj letih postal milijonar približno vemo, kako pa bo to tudi ostal, pa bomo videli.

Matjaž Ambrožič - avatar

Matjaž Ambrožič

Zunanji dopisnik ŽVPL, ki je od 07.05.2000 na ŽVPL-u skupaj objavil 63 člankov.

Ja Rule - thumbnail

Ja Rule