v rubriki glasba:
.. / / / 17.04.2002

Bumerangi - in zmagovalci so ...

Na ŽVPL-u smo pred letošnjimi Bumerangi ustanovili prav posebno telo - Akademijo ŽVPL - ki je imela samo eno nalogo: med nominiranci letošnjih Bumerangov izglasovati zmagovalce v vseh kategorijah. Če je Akademija ŽVPL uspešno napovedala zmagovalce pravih Bumerangov boste izvedeli že jutri, če se boste udeležili podelitve Bumerangov 2002 v Kinu Šiška s pričetkom ob 20 uri.

Akademija ŽVPL (v bodoče kar Žakademija) je sestavljena iz desetih članov uredništva ŽVPL, izmed katerih se je eden vzdržal glasovanja in bil iz Žakademije zato izključen. Med preostalimi devetimi so se znašli naši rock / pop / rap / elektro dopisinki, ki so glasovali za svoje favorite v vseh kategorijah letošnjih Bumerangov.

V kategoriji UP 2002, kjer so bili nominirani Wreck, 6 Pack Čukur in Drugi disko je prepričljivo zmagal sin Kemala Ploćice, "pleya iz Veleya" ... dame in gospodje 6 Pack Čukur, tisti Velenjski reper ki je lani izdal prvenec Ne se čudit. 6 Pack si je priboril kar 8 glasov, enega so pokasirali Drugi disko, čisto brez pa so ostali Wreck.

Druga kategorija PRODOR 2002 je bila za člane Žakademije pravi mačji kašelj, favorizirani Terra Folk so si priborili kar osem glasov, (samo !!!) en glas si je prislužil vrhunski primorski kantavtor Iztok Mlakar, brez, čisto brez pa so ostali tudi precej uspešni Zabjujenci iz Idrije. Vsekakor je Terra Folkovcem pomagala odmevna promocija prvega cedeja StereoFolk Live, saj so koncertirali na Hrvaškem, doma in celo (dvakrat) v Londonu!

Pri kategoriji VŽIG 2002 je bilo pri glasovanju že bolj vroče. Za le en glas so prvo mesto zgrešili Moveknowledgement, dva glasova so dobili Elvis Jackson, zmago v najbolj žgoči kategoriji pa so si pridobili etno rockerji (brez filtra) Katalena. Katalena je začela svojo pot na glasbeni delavnici lani poleti v Beli krajini, vendar je bil projekt tako zanimiv, da so člani benda nadaljevali delo in opazili nase na nekaj zelo odmevnih koncertih ...

V naslednji kategoriji INOVACIJA 2002 je bila Žakademija bolj složna, s petimi glasovi so bili kot zmagovalci izglasovani Miss Bee, medtem ko so si Random Logic in Katalena prislužili vsak po dva glasova. Miss Bee smo videli v KUD-u, na NNR '02 ..

VIZUALIZACIJA 2002 tudi ni bila pretrd oreh za ŽVPL-ovce. Povečini smo se strinjali, da si Strup production zaslužijo glas za animirani izdelek komada Leta 1600, ki ga drugače izvaja Klemen Klemen. Gonzo, ki je režiral Siddhartine B Mashine in Ven, ki je režiral Kanzyanijev v-spot V1 sta si prislužila le vsak po en glas, en član Žakademije pa se je glasovanja vzdržal. Zmagovalci so tako tu jasni ...

In končno je tu zadnja, najbolj vroča kategorija Bumerangov - BEND 2002, kjer smo nekateri špekulirali, da bo Viktorjevsko favorizirana Siddharta v glasovanju prevladala, pa se je zgodilo ravno nasprotno. S tretjimi glasovi so se morali zadovoljiti z drugim mestom, pet glasov in nesporno zmago pa so dosegli Niowt, Elvis Jackson pa so dobili samo en glas. Niowt so lani izdali svoj drugi album Loverboy, uspešno koncertirali doma in v Evropi, pred nekaj meseci sklestili MARŠev Gojzar za bend leta, po glasovanju Žakademije pa bi jim v roke prav prišel tudi Bumerang.

Če bodo naše napovedi uresničene pa bomo videli jutri ... sej veste kje!

Za Akademijo ŽVPL, Žakademijo, Bumerange in kino Šiška

Davorin Pavlica - avatar

Davorin Pavlica

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 835 člankov.

6Pack Cukur - thumbnail

6Pack Cukur