v rubriki glasba:
.. / / / 18.03.2005

Don't Mess With Texas - Don't Mess With Texas

Mlade hrvaške zasedbe Don't Mess With Texas najbrž ne pozna veliko ljudi, čeprav so se nekajkrat že ustavili v Sloveniji, uspešno nastopajo tudi po tujini, konec lanskega leta pa so izdali enostavno naslovljeni prvenec.

Zgodbo o Don't Mess With Texas so leta 2004 začeli Neven, Ozren in Saša, ki so prej delo združevali v skupini Radio Free Isaac, kmalu zatem se jim je pridružila še basistka Ivana, ki pa je skupino po snemanju prvenca zapustila, na njeno mesto pa je stopil Slobich.

Na prvencu boste našli šest skladb in naj vam zgolj naštejem naslove - Sound of One Lung Filling With Water, This Plane is Definetly Crashing, We Excused Ourselves to the Bathroom and Had a Little Cry, Marijana, daj stani, God Might Want to Change His Mind in You're Not Punk and I'm Tellin' Everyone.

Vse ostalo je pravzaprav le še plod vaše domišljije, kako bi te naslove ponazorili z bobni (morda najbolj prepričljiv del glasbe), kitaro in klavirjem (ki skrbita za glavno temo določeno skaldbe in se pogosto prelivata) ter bas kitaro (z bobni seveda skrbi za številne prelome).

Ploščo je izredno težko poslušati kar tako mimogrede, saj vas prisili k razmišljanju, hkrati pa se proti koncu nekateri deli skladb začnejo preveč ponavljati in plošča izgubi dinamiko. Vsekakor pa gre za zelo zanimivo, povsem instrumentalno ploščo, ki je vsaj komercialno obsojena na neuspeh, z njo pa bodo zagotovo zadovoljni vsi tisti, ki jim je vsebina glasbe najpomembnejša.

Don't Mess With Texas: Don't Mess With Texas
(leto izdaje 2004, založba MoonLee Records)
Ocena: 3,5

Matic Slapšak - avatar

Matic Slapšak

Bivši dopisnik ŽVPL, ki je od 20.05.2003 na ŽVPL-u skupaj objavil 518 člankov.

 - thumbnail