v rubriki glasba:
.. / / / 14.12.2001

Daleč stran od L.A.-ja so Dreamwalk

Novi mulci na sceni te zasnežene in obeljene zime so (namesto fanfar se ta trenutek prileže distorziran kitarski rif): Dreamwalk. Prvenec te melodične punk-žaga-hc-rock skupine nosi naslov Far Away From L.A. izdan pa je bil pred dobrim tednom dni, izzid albuma pa bo pospremil tudi videospot za single Sijaj, ki se že vrti na teve ekranih v radijskem etru.

Dreamwalk so nastali okoli leta 1998 po padcu skupin S.U.L.O., Weed in Wasted, ko sta Miha Tekavec (kitara) in Miha Pavlič (bobni) povabila k sodelovanju basista Tomaža Vidmarja. Triu brez imena se je pridružil še en kitarist Andrej Jerman Blažič, ki je dopolnil zvok, kvartet pa je besno iskal vokalista, ki bi s svojo energijo bend ponesel tudi do Los Angelesa.

In res, fantje nekje odkrijejko Jeremija Slaka, bend se zaključi kot celota. Sledi obdobje vaj, snemanja demo posnetkov, fantje se odločijo, da si bodo nadeli ime Dreamwalk, leta 2000 pa se spoznajo z g. Razbornikom iz studia Tivoli. Aco, ki je v svojem studiju snemal skoraj vse legende slovenskega rocka, tudi Pankrte, je pod okrilje vzel tudi novodobne post-punkerske hard-core rockovce Dreamwalk.

Septembra 2000 so že posneli videospot Lonelyboy, ki je na Videospotnicah prilezel do prvega mesta, pred tem pa je skupino zaradi šolanja (pih, pankeri) zapustil bobnar Miha. Fantje najdejo novega bobnarja (Matej Ocepek iz trboveljske zasedbe Not The Same), ki pa se mu tik pred začetkom snemanja el-pija vname živec in njegova kariera je končana.

Tretji bobnar tako postane Vili Žigon, z njim maja letos (2001) posnamejo album Far Away From L.A., po snemanju pa se kalijo na koncertih z Elvis Jackson, Siddharto, Scad-i in Whippersnapper (ZDA). Petega decembra njihov debitantski album izzide pri Multimedia records, z novim spotom Sijaj pa že sijejo tudi na Videoštengah.

Davorin Pavlica - avatar

Davorin Pavlica

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 835 člankov.

Dreamwalk - thumbnail

Dreamwalk