v rubriki glasba:
.. / / / 14.12.2004

D.D.V. obstajajo že šest let

Grosupeljski socialno erotični punkerji D.D.V. so redni gostje naših strani in potem, ko smo vas pred tedni opozorili na njihovo novo uspešnico in videospot Miki Miška, tokrat veselo oznanilo...

Prav v teh dneh mineva šest let, odkar so Maki (kitara, vokal), Luži (bas, vokal) in Rac (bobni, vokal) začeli v eni od grosupeljskih garaž preigravati klasike The Ramones in sanjariti o tem, da bodo nekega dne oni enako kultni in legendarni.

A sanje so sanje, D.D.V. pa je presenetila kruta realnost, saj za uspeh v Sloveniji ni potreben le talent, temveč tudi sreča in veze ter poznanstva. In ker D.D.V. tega niso imeli, so kljub vsemu stavili na svoj talent in glasbeno znanje.

Že na prvih demo posnetkih se je pokazalo, da bo uspešnica zagotovo vsaj skladba Miss Lee, ki smo jo kasneje lahko videli tudi na TV ekranih. Po treh letih obstoja so začeli snemati prvenec, javnost pa jih je označila za nekaj najboljšega po Zablujeni generaciji in Raciji.

Leta 2002 so skupino diskvalificirali z natečaja Kdo bo osvojil TRIGlav? in naslednje leto so izdali prvenec Davek na dodatne vibracije, pod katerega se je kot producent podpisal Zoran Čalić (Majke, Holder, Big Foot Mama), plošča pa je bila seveda tudi plod sodelovanja z managerjem in lastnikom založbe Gong Records Mikijem Šarcem.

Prepričevali in prepričali so nas s skladbami Miss Lee, 7 dni, Cura, Alkohol, pa tudi z nastopom v radijski oddaji Izštekani, navduševali so tudi v živo - tako v Sloveniji kot na Hrvaškem, nekje vmes pa je prišlo do preloma njihove kariere - spor z managerjem Mikijem Šarcem.

V medijih je bilo izrečenih veliko besed, predloženih je bilo nekaj konkretnih dokazov, vse skupaj pa se je končalo s pesmijo Miki Miška, s katero se pravzaprav začenja drug del njihove kariere. Fantje namreč že pridno pripravljajo nove pesmi, šestletnico pa bodo zaznamovali z velikim koncertom 14.1.2005 v grosupeljskem klubu Groš.

Matic Slapšak - avatar

Matic Slapšak

Bivši dopisnik ŽVPL, ki je od 20.05.2003 na ŽVPL-u skupaj objavil 518 člankov.

Miki Miska in DDV - thumbnail

Miki Miska in DDV