v rubriki glasba:
.. / / / 24.07.2001

DJ Umek: ritem mašine so na on

Stanje duha in fizisa našega bivšega mladinskega košarkarskega reprezentanta, po nemških lestvicah pa predlani najbolj obetavnega tehno DJ novinca, letos pa suverenega kandidata za evropski top ten, DJ Umeka je imenitno.

Je v življenski formi in ta čas je s partnerjem iz hišne znamke Recycled Loops Valentinom Kanzyanijem na turneji po daljnem vzhodu (Singapur, Tokio, Osaka, Fukooka) približuje pa se tudi njegov prvi, dolgopričakovani (15 mesecev) nastop na domačih tleh:

"Moram reč, da me domotožje z'lo daje, še kako bi vrtu tle, tm, na različnih straneh. V Sloveniji je kr neki klubov, v katerih bi z veseljem še enkrat zavrtu", priznava postavni, sfitniserani in zelo nasmejani Umek ter dodaja, "Jest pravim, da je Slovenija techno dežela, Slovenijo kot techno deželo po svetu zelo dobro poznajo in sem kar ponosen, da sem od tod".

Umek bo 1. septembra gost na partyju Design Of Love v Velenju, sicer pa je tu nekaj novic, zaradi katerih smo mi lahko ponosni nanj. Manj pomembna je ta, da bo šel na daljši dopust šele januarja. DJ Umek je pravkar dokončal dela na techno remixu novega singlea I Feel Loved (izide 31. julija) slovitih Depeche Mode in bo na svetovni uspešnici tako ob boku celo Dannyju Tanagliji. Remix za prihajajoči single dueta Erasure je prav tako že pripravljen, medtem ko se njegovo sodelovanje pri produkciji nove plate skupine Laibach prav tako uspešno zaključuje.

Matjaž Ambrožič - avatar

Matjaž Ambrožič

Zunanji dopisnik ŽVPL, ki je od 07.05.2000 na ŽVPL-u skupaj objavil 63 člankov.

DJ Umek - thumbnail

DJ Umek