v rubriki glasba:
.. / / / 09.02.2003

Doktor zaposlil starca

Dr. Dre, hip-hop zvezdnik te dni pripravlja novo ploščo. Na plošči bo mogoče sodeloval tudi 74. letni legendarni Burt Bacharach, pocukrani pop zvezdnik iz daljnih šestdesetih prejšnjega stoletja. Dr. Dre je Bacharachu poslal glasbene podlage, ritme in mu povedal, da lahko z njimi stori, kar se mu zljubi, je Bacharach povedal za The Sun.

"Tole ne bodo navadne pesmi. To so bolj kompozicije, kar se mi zdi zelo zanimivo." še dodaja ostareli pop zvezdnik, katerega mlajša generacija pozna kot glasbenega gosta iz filmov o Austinu Powersu. Če bo naveza Doktor-Bacharach obrodila sadove bomo slišali, ko bo Dr. Dre izdal svoj novi album, do takrat pa si lahko zavrtite kakšen Bacharachov legendaren štiklc, npr.: Raindrops Keep Falling on My Head, ali pa What's New, Pussycat v izvedbi Toma Jonesa.

Bacharach je v tandemu z tekstopiscem Halom Davidom zagrešil mnogo pop hitov šestdesetih, odgovoren je za večino hitov Dionne Warwick, pa tudi za nekaj odličnih soundtrackov, med katerimi je za glasbo in naslovno temo iz filma Butch Cassidy and the Sundance Kid prejel dva oskarja.

Davorin Pavlica - avatar

Davorin Pavlica

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 835 člankov.

Burt in Dr Dre - thumbnail

Burt in Dr Dre