v rubriki glasba:
.. / / / 16.10.2001

Zucchero: Shake

Komad Baila Sexy Thing ste po vsej verjetnosti že slišali na kakšni radijski postaji. Gre hitro v uho in tam tudi ostane. Nova plošča italijanskega blues fana je pravšnja mešanica zdravega popa, balad, folka, bluesa in štanc z značilnim "kancona" prizvokom. Pravi Italijani ne morejo iz svoje kože.

Sugar Fornaciari je v svoji več kot dvajsetletni karieri sodeloval z zvenečimi imeni kot so Sting, Sinead O' Conor in Pavarotti, zdaj pa je stopil v igro z na žalost že preminulo blues legendo, imenovano John Lee Hooker. Mojstru je plošča posvečena, uvod in refren na I Lay Down pa je prispeval John Lee sam. Nikjer ni zaslediti, da je Zucchero sodeloval tudi z Mobyem, čeprav je pri slednji stvarirtvi in še bolj pri žalostinki I'm in Trouble vpliv specifičnega Moby zvoka več kot očiten.

Shake, Sento le Campane in že omenjeno Baila Sexy Thing bi lahko spravili v isti koš z napisom: melodične, hitre in živahne. Balade Sparkling Meadows, Bell' Amore Mio, Rossa Mela Della Sera in Lost Scents, ki je posvečena psu Tobiu (!), ne presenečajo, vendar so lahko prebavljive. Glasbeno dieto Zucchero priporoča tudi z lično knjižico, ki je v znamenju tutti-frutti fotk. Mogoče je razlog lahke prebavljivosti tudi dejstvo, da Sugar živi med sončno Toskano in kalifornijsko Napa Valley in je zato bogato preskrbljen z vinčekom.

Če vam italijanščina ne gre, to ni ovira za poslušanje dotičnega CD-ja. Pol kile banan, tri jabolka in sveže obrano grozdje zatresite v funky ritmu in zavijte v blues ovitek, pa dobite nov album - koktejl Shake.

Na zdravje!

Zucchero: Shake
(leto izdaje 2001, založba Universal Music Italia, distribucija Multimedia records)
Ocena: 4

Alenka Lahajnar - avatar

Alenka Lahajnar

Bivši dopisnik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 77 člankov.

Zucherro: Shake - thumbnail

Zucherro: Shake