v rubriki glasba:
.. / / / 23.11.2000

Eagles na internetu

Legendarna rock skupina, ki je pot do večne slave začela že v sedemdesetih, je pred nekaj dnevi izdala nov -- četvorni -- album z naslovom Selected Works 1972-1999, izzid plošče pa so podprli tudi z objavo 12 skladb v MP3 formatu na internetu. Vendar pa vse ni šlo po načrtih in MP3-jem "orlov" so kmalu prirezali krila.

Billborad poroča, da so na žalost morali osem od dvanajstih posnetkov zaradi problemov z avtorskimi pravicami umakniti s svetovnega spleta. Predstavnik založbe je povedal, da upajo na čimprejšnjo rešitev zapleta z avtorskimi pravicami in da bodo umaknjene MP3 skladbe kmalu spet na voljo na straneh kot so Barnes And Noble.com, Amazon.com, Borders.com, ...

Pesmi, ki si jih lahko pretočite na svoj računalnik so bile posnete na lanskoletnem milenijskem koncertu Eaglesov v Los Angelesu, naslovi pesmi, ki so še ostalil na voljo pa vsebujejo njihov največji hit Hotel California, Take It To The Limit, Funky New Year in Those Shoes.

Eaglesi pa se lahko pohvalijo še z enim superiornim dosežkom. Pred kratkim so na lestvici najbolj prodajanih albumov vseh časov "vrgli dol" Thriller, ki ga je še v svojih črnskih časih zagrešil Michael Jackson. Njihov album Their Greatest Hits 1971-1975 je z po podatkih RIAA z več kot 27 milijoni prodanih plošč za kakšen miljonček boljši od Thrillerja, za njim pa so zazidani Pink Floyd z triindvajsetimi platinastimi ploščami, četrte pa je četrta plošča Led Zeppelin (IV) z 22 milijončki.

Še to: po dolgotrajnem iskanju sem našel povezave do obljubljenih mp3jev samo na Borders.com, tam boste našli povezavi do Hotel California in Those Shoes. Vso srečo pri pretoku Eaglesov, kajti strežniki so blazno zasedeni.

Davorin Pavlica - avatar

Davorin Pavlica

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 835 člankov.