v rubriki glasba:
.. / / / 16.08.2001

Elvis the Pelvis

Na današnji dan leta 1977 je v svoji rezidenci, imenovani Graceland, umrl Elvis Presley. Fant, ki je rolal medenico in šepetal nežne besede je postal legenda. Po 24-ih letih se najde se marsikdo, ki ne verjame, da je v Memphisu pokopano njegovo truplo.

Z 21-timi leti je fant iz zakotnega mesteca in iz še bolj zakotnega Mississippija uletel v Nashville in posnel Heartbreak Hotel. Komad je paral gate! Leta 1956 je bila fuzija r'n'b-ja in country-ja totalna prelomnica, rodil se je cross-over, ki je zakopal temelje rock'n' rollu. Ja, tudi Beatle je navdihnil Elvis. Elvis the Pelvis (v prevodu medenica). Fant, ki je le mesec po Nashivillu nastopil na TV-ju in rolal medenico. Fant, kako je rolal. Tako je rolal, da so ga morali posneti le od pasu navzgor. Dekleta so omedlevala.

Omedlevala so tudi, ko so luštni Beatli prodrli v ZDA. Od takrat naprej je šlo vse navzdol. Elvis je jedel hamburger, Elvis je jedel barbiturate. Vedno pogosteje in vedno pogosteje. Rezultat se je pokazal na teleščku, ki je kazalo prve sledove overdosov hrane in uspaval. Odvečne kilograme je skrival pod vedno bolj razkošnimi opravami, prevelik trebuh pa s širokimi pasovi. Leta 1972 je za MGM studije priznal, da se ni nikoli zares znebil treme. Po več kot 16-tih letih je Elvis priznal, da se mu še vedno tresejo kolena, ko zagleda publiko. Saj poznate, I'm All Shook up. Zavrtite si jo danes in bodite tiho vsaj minuto ...

Za Elvisa.

Alenka Lahajnar - avatar

Alenka Lahajnar

Bivši dopisnik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 77 člankov.

Elvis - thumbnail

Elvis