v rubriki glasba:
.. / / / 22.04.2002

Vrtnitev barbarskih Oasis

Brata Gallagher & Co. se z siglom Hindu Times po dveh letih vračata na britanske lestvice. Prejšnji teden je po skoraj dveletnem premoru v Veliki Britaniji izšel omeneni single britpop zasedbe, ta teden pa se je že zavihtel na prvo mesto britanske lestvice malih plošč.

Medtem ko je Liam s svojimi takšnimi in drugačnimi ekscesi polnil strani rumenega tiska so britpop kraljestvo zasedli Stereophonics in Travis in čas je bil, da se Oasis vrnejo na vrh. Hindu Times so prodali v več kot 116.000 kosih je premagal vse rivale na lestvici, tudi sluzavega Garetha Gatesa, ki je štiri tedne držal prvo mesto na lestvici in N'Sync, ki so se z Girlfriend uvrstili na drugem mestu.

Je prvo mesto začetek poti na vrh? To bomo videli in predvsem slišali julija letos, ko bo izšel težko pričakovani albumom Heathen Chemistry. No, neučakani barbari, ki hočejo na vsak način zvedeti kakšna bo barbarska (heathen) plošča, pa so zgodnje mikse pesmi posnetli (najbrž na kakšen walkman) in jih ilegalno razširili preko širnega svetovnega spleta.

Oasis so izjavili, da so posnetki zelo slabe kvalitete in da skladbe še zdaleč niso dokonč(a)ne. Upajo, da vsi tisti, ki imajo MP3-je skadb uživajo ob poslušanju, vendar se naj zavedajo da bodo skadbe na albumu zelo drugačne, ker so bili posnetk posneti kar nekaj časa nazaj. Posebej pa naprošajo novinarje, da ti posnetki ne bojo osnova za ocene albuma, ker so zelo slab nadomestek končnega izdelka.

Najbolje da torej počakate na julij, ko bomo uslišali končne verzije skladb in vsaj ne boste v prekršku ...

Davorin Pavlica - avatar

Davorin Pavlica

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 835 člankov.

Oejzis - thumbnail

Oejzis