v rubriki glasba:
.. / / / 20.01.2011 16:10

Ema 2011: izbrani izvajalci (in utemeljitev)

Naša nacionalna televizija je danes objavila seznam desetih izvajalcev, ki bodo sodelovali pri slovenskem izboru za Pesem Evrovizije ob upoštevanju umetniških, estetskih, produkcijskih meril, kakovosti nastopa in njihove priljubljenosti.

Seznam izvajalcev (po naključnem vrstnem redu) se glasi:

  1. Maja Keuc
  2. Omar Naber
  3. Leeloojamais
  4. Tabu
  5. Nina Pušlar
  6. Time to Time
  7. Rock Partyzani
  8. Feliks Langus
  9. April
  10. Sylvain, Mike Vale in Hannah Mancini

Uradna utemeljitev pa se glasi:

Na podlagi predlogov urednikov in redaktorjev Razvedrilnega programa Televizije Slovenija ter ob upoštevanju umetniških, estetskih, produkcijskih meril, kakovosti nastopa in njihove priljubljenosti je RTV Slovenija (Razvedrilni program) k sodelovanju pri slovenskem izboru za Pesem Evrovizije – EMA 2011 povabila deset izvajalcev.

Z izborom želimo programske vsebine približati vsem generacijam, še posebej pa mlajšim gledalcem in poslušalcem. Vsaka država udeleženka se sama odloči za način izbora predstavnika (-ce/-ov) za Pesem Evrovizije, ki pa je v skladu s pravili EBU-ja. Način, ki ga je letos izbrala RTV Slovenija, je v zadnjih letih ustaljena praksa mnogih evropskih držav in ni novost v zgodovini izborov. Za interni izbor so se (poleg nas) odločili tudi Nemci, Bosanci, Nizozemci, Francozi, Turki, Srbi, Izraelci …

Izvajalci bodo nastopili na izboru EMA 2011, ki bo v nedeljo, 27. februarja 2011 v studiu 1 Televizije Slovenija, z neposrednim prenosom na 1. programu Televizije Slovenija in 2. programu Radia Slovenija (Valu 202).

Dogajanje povezano z EMO 2011 lahko spremljate na uradni spletni strani www.rtvslo.si/ema, pa tudi v družabnih omrežjih Facebook in Twitter.

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

EMA 2011 - uradni logotip - thumbnail

EMA 2011 - uradni logotip