v rubriki glasba:
.. / / / 06.12.2000

Shyam z Željo daleč stran

V naše trgovine kmalu prihaja zgoščenka novopečene zasedbe Shyam -- beri Šjam -- z naslovom Željo daleč stran. Zasedba je klasično rockerska (vokal, dve kitari, bas in bobni), čeprav se fantje podajajo v rock, pop, groove in še kakšne vode.

Pri založbi Multimedia Records pravijo, da je vrsta urednikov iz znanih medijev Šjame že označila kot svež veter na slovenski glasbeni sceni, sicer pa je bend kalil že v mnogih zasedbah poprej (glej oklepaje v nadaljevanju): kitarist in pevec Miloš Radosavljević (prej IN4S, Polska Malca in Spiritual Pyrotechnics), bobnar Uroš Srpčič (prej Polska Malca, Demolition group, Žambo Žoet Workestrao, Transcendece in drugi), kitarist Frenk Les (prej A je to, Spiritual Pyrotechnics) in bas kitarist Jurij Avsenak (Nova 3).

Shyame je v producentske roke vzel producent Žarko Pak, ki je sodeloval med drugim tudi z Big Foot Mamo, Zaklonišče prepeva, Letečimi potepuhi, ... kot mešalec zvoka pa se je preizkusil Janez Križaj (Slovenija gre naprej, Tinkara Kovač, ... ). Kot smo še uspeli izvedeti, bo "album v celoti ponudil žanrsko pestrost in širino, od pravovernih rokerskih prijemov do najbolj trendovskega diska."

Pred koncem: za prvi single Željo daleč stran (ki je sklon samostalnika želja) bo skupina posnela videospot, skladbo že lahko slišite na mnogih radijskih postajah, kmalu pa boste lahko prebrali tudi recenzijo plošče na ŽVPL. Do takrat pa oddeskajte na domačo stran skupine in si pretočite dva izseka v MP3 formatu ali pa si preberite še kaj več o Shyam.

Davorin Pavlica - avatar

Davorin Pavlica

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 835 člankov.