v rubriki glasba:
.. / / / 18.10.2001

Kaj se dogaja z (novim) Novim rockom?

Po tem, ko ste že mislili, da je Novi rock po dvajsetih letih delovanja letos poslovil, se je zgodilo! Novi rock bo Novi novi rock in ne stari Novi rock! Novi novi rock ne bo zgolj več služil le mladim, neznanim bendom ampak bo k ustvarjanju, dobri glasbeni produkciji vzpodbujal tudi stare mačke (ja, tudi tiste, ki so na Novem rocku že bili). Kako to?

Naj povem kar z besedami Novih novih rockovcev :Novi rock bo zadnja in najbolj izbirčna črta pod produkcijo preteklega leta; napoved novega leta in platforma / spodbuda za mednarodni prodor;podpira ustvarjalne, neklišejske in angažirane, poetske in politično nekorektne, žanrske in čezžanrske popularne glasbe;zato bo izraz in promocija kar največje kritične, informirane izbirčnosti (selektivnosti), utemeljenega (argumentiranega) in javnega izbora in ne-lokalnih meril kvalitete;priložnost za ustvarjalne skupine, avtorje in projekte, ki še niso ali so že nastopili na Novem rocku ali na drugih podobnih prireditvah - a vselej z glasbo, primerno za ta natečaj.Novi novi rock se bo dogajal jeseni in pozimi (po koncu poletnih festivalov in zabav) v zaprtih lokacijah, ki so "za izbore primerni" (od Cankarjevega doma do Železniškega muzeja do Orta - in nazaj), nove nove rockerje pa bodo izbirali znani (v smislu: neanonimni), uveljavljeni in neodvisni kritiki, glasbeniki, poznavalci sodobne urbane glasbe; kot alternativa anonimnemu, nerazvidnemu "okusu" ali politični korektnosti - načinu izbiranja.

O poteku Novega novega rocka vas bomo seveda sproti obveščali na ŽVPL-u, spodaj pa si lahko zainteresirani glasbeniki / skupine (in ostali, ki jih to zanima) preberejo še besedilo razpisa za Novi novi rock 2001!

BESEDILO RAZPISA

Škuc ROPOT razpisuje natečaj za NOVI NOVI ROCK 2001, ki bo trajal do 31. oktobra 2001.
Namen natečaja je izbor in promocija najbolj izvirne, inovativne in glasbeno/tekstovno ozaveščene produkcije urbane glasbe vseh rockovskih in sorodnih zvrsti, formatov in proizvodnih sredstev, posebej one z možnostmi mednarodnega prodora. Natečaja se lahko udeležijo skupine in posamezniki, ki še niso ali so že nastopili na Novem rocku, vendar z novo glasbo; demo-posnetke z najmanj 15 minutami izvirne glasbe naj pošljejo na naslov:

Škuc, Metelkova 6, 1000 Ljubljana, za natečaj "NN Rock 2001".

Izbor bo opravila žirija NNR v sestavi: Aldo Ivančić, Terens Štader, Igor Bašin, Jernej Kolenik, Miroslav Akrapović v skladu s pravilnikom.

Povezave:
ŠKUC
Legende Novega rocka (Mladina; Miha Štamcar , Ali H. Žerdin)
Alter samohodka (Mladina; Jure Aleksič)

Davorin Pavlica - avatar

Davorin Pavlica

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 835 člankov.

Stari Novi rockovci - thumbnail

Stari Novi rockovci