v rubriki glasba:
.. / / / 16.11.2004

Good Charlotte - The Chronicles of Life and Death

Zasedbo Good Charlotte svetovni kritiki najraje primerjajo z nekoliko bolj punk usmerjenimi Blink 182, čeprav je v njihovi glasbi moč najti tudi nekaj heavy metal elementov ali pa najstniško baladnih izlivov.

Za seboj imajo Benji (kitara) in Joel (vokal) Madden, Paul Thomas (bas), Billy Martin (kitara) in Chris Wilson (bobni) že dve plošči - prvenec Good Charlotte iz leta 2000 in ploščo Young and the Hopeless iz leta 2002, ki sta na dober odziv naleteli tudi zaradi MTV-jevsko naravnane glasbe.

In v skladu s tradicijo, je po dveh letih tukaj nova plošča - The Chronicles of Life and Death (Death Version), na kateri se Good Charlotte niso posebej odmaknili od svojega prepoznavnega zvoka - veliko punkerskih kitar z nekaj heavy metal obrazci, refrene prepevajo skupaj, v nekaterih skladbah se prepletata dva vokala, ponekod se sliši nekaj akustike in celo godal ter osladne baladnosti.

Zares zanimiva je skladba I just wanna live, ki sprva vleče na hip-hop in se nato prelevi v zanimiv funk punk z zelo razgibano instrumentalno podlago in zanimivimi kitarami, zanimiv pa je tudi bonus s skladbo Wounded, kjer ob precej "kantastem" bobnu slišimo le vokal. Vse ostalo si je precej podobno in nič kaj zanimivo.

Good Charlotte so skupina, ki bi pred seboj bržkone imela svetlo prihodnost, če ne bi nastala v dobi, ko kraljujeta MTV in je format mp3 vedno bolj pogost - njim podobnih skupin je najbrž samo v ZDA še vsaj sto in bodo svojo glasbo lahko hitro razpečevali, MTV pa videospote takšnih zasedb menja na nekaj mesecev.

Good Charlotte: The Chronicles of Life and Death (Death Version)
(leto izdaje 2004, založba EPIC, distribucija Menart)
Ocena: 3

Matic Slapšak - avatar

Matic Slapšak

Bivši dopisnik ŽVPL, ki je od 20.05.2003 na ŽVPL-u skupaj objavil 518 člankov.