v rubriki glasba:
.. / / / 27.09.2002

Peter Gabriel še vedno brca

Jap, prav ste slišali stari dobri Peter Gabriel je zopet tu. To pot z novim albumom Up, seveda pa je vse pospremil in opremil še z novim singlom poimenovanim The Barry Williams Show.

S tem je Peter Gabriel napovedoval svoj dvanajsti solo album z že prej omenjenim naslovom Up, ki ga je 23. septembera izdal pri svoji založbi Real World/Virgin records.

The Barry Williams Show vrže temen toda humorističen pogled na skrajne meje "reality TV"! V skladbi nam gostitelj Barry Williams, ki je zelo podoben znanemu Jerryu Springerju, pripoveduje o prekomernosti svoje oddaje.

V ostrih besedah opiše najbolj bizarne pojave sodobne televizijske kulture. Peter Gabriel, sicer znan po svojih izrazitih videospotih, nas tudi tokrat ne bo razočaral. Za skladbo The Barry Williams Show je posnel videospot z znanim igralcem/režiserjem Seanom Pennom. Rezultat tega sodelovanja je mračni, ironični videospot v kateremu Peter Gabriel igra vlogo osupnjenega Barry-ja Williams-a.

Peter Gabriel, ki je 16. septembra nastopil v Milanu, je izdal svoj novi
album ob zadnji polni luni. Lunatics, člani Full moon Club-a, ki ga je Peter Gabriel ustanovil, so novi album že okusili na posebni internetni strani, kjer je Peter Gabriel preteklih nekaj mesecev ob vsaki polni luni
predvajal glasbo svojega novega albuma.

Torej, če hočete postati del tega doživetja "odpeketajte" na www.petergabriel.com

Gregor Zalaznik - avatar

Gregor Zalaznik

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 15.06.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 233 člankov.

Peter Gabriel - thumbnail

Peter Gabriel