v rubriki glasba:
.. / / / 16.09.2011 14:34

Gušti v glasbi hote ali nehote ne pozna meja

S singloma Sjene in Igra je Gušti nakazal novo smer svojega glasbenega ustvarjanja. Novi single Hoču, neču, ki ga te dni predstavlja, pa dokazuje, da Gušti v glasbi ne pozna meja.

Hoču, neču je nedvomno najbolj diskoidna skladba, ki jo je Gušti ustvarjal doslej in je ponovno plod sodelovanja z zagrebčanko Emo Gagro. Emo smo prvič slišali kot glavna vokalistka v skladbi Sjene, jo prvič videli v videospotu za Igro. Očarljiva Hrvatica je vokalistka cele Guštijeve nove plošče, ki bo izšla konec oktobra.

Močan pečat na novem singlu je pustil tudi producent Zmago Šmon – Zed s katerim Gušti sodeluje že vrsto let, saj zna, kot pravi Gušti, iz izvajalca izvleči najboljše. Zed nosi glavno odgovornost za aranžiranje in produciranje nove plošče, ki nastaja v Zedovem studiu v Beli krajini.

Posebej velja omeniti tudi izvrstni prispevek kitarista Petra Dekleve in ostalih članov Guštijeve glasbene ekipe: Andrej Zavašnik – Zava (bobni), Anej Kočevar (bas), Jernej Jurc – Jerc (klaviature).

Z omenjeno ekipo Gušti ustvarja tako na odru kot v studiu. Najnovejši rezultat tega je plošča, ki je iskriva, drugačna in hrabra!

Štiklc si lahko že poslušate na glasbenem servisu SoundCloud.

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Gušti napoveduje tretji album / foto: Luka Kaše - thumbnail

Gušti napoveduje tretji album / foto: Luka Kaše