v rubriki glasba:
.. / / / 02.07.2000

Javno pismo skupine Let3

Objavljamo originalno besedilo, ki ga je skupina LET3 naslovila na javnost. Primorana ga je bila napisati zaradi številnih pritiskov. Na njihov naslov in na naslov njihove založbe so bili sprejeti številni telefonski klici, pisma in peticjie z zahtevo po takojšnji objavi albuma Jedina. Kaj se bo zgodilo??? Ali se bo njihov edini izvod spremenil v množino?

Odgovor boste morda našli v spodnjem pismu.

Zaradi verodostojnosti podatkov, pisma Let3 nismo prevajali in smo ga pustili v originalni obliki, za kar se vsem, ki se jim zdi to nevmesno opravičujemo.

Draga braćo i sestre

Krenuli smo u ovo zbog sisa, žetve, rođenja i drugih manje jasnih razloga. Bez puno oklijevanja dali smo komadu materije život, dali smo mu ime Jedina. I ona jest jedina i besmrtna , nju je naš duh prepoznao i izabrao među bezbrojem drugih!

No, i u nama je velika želja za životom. Ona se bori sa još većom željom za besmrtnošću koja je njegova bolja polovica. I tko će na kraju pobjediti, smrt i život ili besmrtnost, ljubav ili smrt, jedina ili množina? Nalazimo se pred dilemom Stvoritelja, pred vječnim pitanjem trajanja. Što bi se dogodilo kada bi netko Jedinu pretvorio u Mnogu i pustio je u prodaju. Da li bi sa tim činom Jedina, kao djelo duha prestalo postojati? Da li bilo čin može izbrisati neki drugi čin nastao u onom dijelu vremena kojega nazivamo prošlošću? Ili oba žive dalje u istom vremenu?

Jedni kažu "druga gesta poništila bi prvu, a nje više ne bi bilo"; drugi opet tvrde "ne, jednako vrijedno bi postojale obje geste"; treči kažu "sve je ovisno o daljnjim gestama".

A mi kažemo: u svakom slučaju pobjediti če LET3 i Jedina, sa rezultatom 3:0. No to nije naša zadnja riječ, a ni gesta. Kada to budete sasvim razumjeli, kada sa tim saznanjem budete prožeti do sisa, tada možemo razgovarati dalje. I sa Bogom, kada sazriju uvjeti za to.

Za skupino LET3

Gregor Zalaznik - avatar

Gregor Zalaznik

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 15.06.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 233 člankov.