v rubriki glasba:
.. / / / 18.03.2003

Kakšen bi bil idealen rock bend

Vprašanje je svojim poslušalcem postavil šesti (!?!) program radia BBC, po treh tednih in več kot 20.000 glasov pa je idealna postava rock benda po izboru ljudstva taka: Bono na vokalu, Jimi Hendrix na kitari, Flea (Red Hot Chili Peppers) na bas kitari, na bobonih pa divji bobnar skupine The Who Keith Moon, na klaviaturah pa Chris Martin iz Coldplay.

Ni kaj, pisana druščina na kupu, vprašanje pa je, če bi tak bend zares "špilal". Si predstavljate Fleine bas partiture čez Hendrixov solo, vmes pa na bobnih nori Keith Moon - huh, to bi bil boj titanov. No, če bi Jimi in Keith še živela in če bi se dogovorili kdaj bi kdo soliral, potem bi mogoče šlo.

Res pa je, da tega nikoli ne bomo vedeli (in takega benda nikoli videli) in mogoče je bolje tako. Kakšna bi bila pa vaša najljubša rock zasedba vseh časov pa lahko poveste v komentarjih.

Davorin Pavlica - avatar

Davorin Pavlica

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 835 člankov.

Bono na vokalu, Jimi Hendrix na kitari, Flea (Red Hot Chili Peppers) na bas kitari, na bobonih Keith Moon (The Who), na klaviaturah pa Chris Martin - thumbnail

Bono na vokalu, Jimi Hendrix na kitari, Flea (Red Hot Chili Peppers) na bas kitari, na bobonih Keith Moon (The Who), na klaviaturah pa Chris Martin