v rubriki glasba:
.. / / / 16.10.2001

Madonna izdaja novo zbirko uspešnic

Ameriška pevka Madonna bo sredi novembra izdala svojo tretjo zbriko uspešnic, ki bo kot po naključju pripomogla k večji izbiri med možnimi božičnimi darili. Na albumu The Greatest Hits 2 bo zbranih devetnajst songov, ki so Madonno proslavili v zadnji dekadi.

Prvi tovrstni album je slovita pop artiskta izdala leta 1991 (Immaculate Collection), drugega, ki je vključeval le balade (Something To Remember) pa v letu 1995. Zanimivo je tudi to, da slovita pevka ustanavlja podružnico svoje založniške blagovne znamke Maverick, ki bo specializirana za izdaje latino izvajalcev oz. tovrstni pop in se bo imenovala Maverick Musica.

Zadnjega oktobra bo v ZDA pod tem znakom izšla kompilacija, na kateri bodo presenetljivo zastopani ta čas največji zvezdniki latino scene, med njimi pa je tudi nekaj posebnih imen. Madonna bo še enkrat predstavila špansko verzijo svoje predzadnje uspešnice Music, Ricky Martin je pridodal song Cambia La Piel, manjkal ne bo Marc Anthony in njegova You Sang to Me, song Yoi Te Voy A Amar so prispevali celo N'Sync, njihovi sodobniki Backstreet Boys bodo zastopani z The One, ob njih pa bodo na albumu z naslovom "pLATINum rhythm" še Enrique Iglesias, Luis Miguel, Laura Pausini in še nekaj drugih.

Z klubsko uspešnico Adios Ayer pa bo predstavljen tudi znameniti španski DJ Jose Padilla, ki slovi predvsem po svojem selektorskem delu na prvih šestih izdajah zdaj že legendarne zbirke ambientalnih in t.i. chill-out popevk Cafe Del Mar, za katero Madonna že vsaj pet let trdi, da so njena najljubša dnevna poslušalska izkušnja.

Matija Rossa