v rubriki glasba:
.. / / / 08.03.2001

Madonna: Music

Obvestilo za javnost! Ker sem izvedu, da me gospot urednik ne lektorira, kok'r je navada v razvitem svetu, sm se udloču za minuto molka.



Po minuti molka (op. urednika).

Juhu! Madonna ma novo plato. Kraljica popa nam je spet postregla z vrhunskim izdelkom,ki ima malce nostalgičnega prizvoka. "Hey Mr.DJ put the record on I want to dance with my baby!" Šur, katero pa želite slišati? Vouge? Material Girl? Mogoče Papa Don't Preach? A 'mate kej novejšega pa, da je narejeno na istih mašinah? Valjda, a še kaj drugega? Ja, a se da naštimat,da bo plata preskakovala? Ni problema tle maš.

Stari ljudje pravijo: Čez 7 let vse prav pride, al' pa čez 15 let sej ni važn'. Pomembno je, da so se tega reka držali Madonnini producenti in so po dolgih letih spet zaštartal stare, zaprašene Yamahe in Rolande, za katere si nihče ni upal niti pomisliti, da bodo še kdaj služili svojemu namenu. Ja seveda, stare mašine v kombinaciji z moderno tehnologijo obdelave zvoka, to je to. Zakaj bi se Madonna ukvarjala s tem, da naredi nekaj modernega, če je moderno ravno tisto staro. Ona je bila tam in seveda ve kako so stvari stale. Naj se z novostmi ukvarjajo mulci a la Prodigy in Fat Boy Slim, čez pol leta pa bo zadeva že tako ali tako preživeta, in kaj je boljšega kot, da si zarolaš plato ki te spomni na stare dobre cajte. Retro je tko al' tko skoz' in.

Seveda je tudi na temle izdelku zbrana prvovrstna ekipa producentov in muzkontarjev. Kaj ste pričakovali, da bo Madonna dala ven slabo plato? Valjda da ne. Ta glavni producent je Mirwais Ahmadzai, za katerega se zdajle trenutno ne spomnim po čem je znan, ampak to on definitivno je (ma ja sej važn je ,da tip kul muziko dela), ta najbolše komade je pa t'ko al' t'ko delu William Orbit (All Saints, ...). Kar me najbolj zanima je pa to, kdo bo delal remixe komadov. Vemo namreč da je Madonna v preteklosti za remixe žicala tudi že prej omenjene mulce, pa so le ti zadevo gladko zavrnili. Zgleda da se fantje bojijo dobro muzko delat.

Ja še ena zanimivost te plate je tudi pomanjkanje provokacije, na katero smo pri Mami Madonni že navajeni. Škoda, jest sem srčno upal na še kakšno fino knjigo, pa vse tako kaže, da je edina knjiga, ki jo lahko ob izidu CD-ja pričakujemo otroška slikanica. Pa drugič.

Foto: (c) www.madonamusic.com

Madonna: Music
(leto izdaje: 2000; založba Maverick; distribucija Nika).
Ocena: 5

Spretanaaaaane