v rubriki glasba:
.. / / / 06.06.2002

Metallica odigrali nenapovedan koncert

V manjšem klubu v San Franciscu so včeraj supermetalci Metallica odigrali nenapovedani koncert, poroča revije Rolling Stone. Stopetdeset obiskovalcev kluba je bilo nad presenečenjem vidno navdušenih, bas kitaro pa je (po odhodu Jasona Newsteda iz skupine) odigral kar producent Bob Rock.

Po besedah Rockovega predstavnika je znani producent sam poklical v klub Kimo's, če lahko igrajo po "pay-to-play" pravilu za 75 dolarjev. Bob Rock je lastniku po telefonu povedal, da je ime skupine Spun (vrteti se, oz. zgaran, utrujen, izmučen). Na koncertu se je skupina napovedala kot Bob's Band, na oder pa so od alkohola ozdravljeni James Hetfield, Lars Ulrich, Kirk Hammett in Bob Rock "uleteli" okoli enajste ure ponoči.

Koncert so začeli s štirimi pesmimi Ramonesov: Commando, Today Your Love Tomorrow The World, 53rd and 3rd, Now I Wanna Sniff Some Glue. Nadaljevali so s pra-starimi klasikami Hit the lights, Leper Messiah, No Remorse in For Whom The Bell Tolls, nato pa je Bob's Band zaigral nov štiklc, ki je po besedah Niclasa iz strani Metallica.com "heavy". Nadaljevali so z I Dissapear in se po skoraj 45 minutah poslovili z Die Die My Darling Misfitsov.

Po koncertu je lastnik lokala (kot je bilo dogovorjeno) bendu izplačal 75 dolarjev. Feni Metallice se lahko že veselite prihajajočega albuma, na katerem bas kitaro (tako kot na koncertu) igra Bob Rock, ki pa pravi, da ga igranje na turneji ne zanima preveč in da se bo iskanje novega basista začelo, ko končajo s snemanjem osme studijske plošče Metallice.

Davorin Pavlica - avatar

Davorin Pavlica

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 835 člankov.

Kirk in Lars v ozadju (foto: Metallica.com) - thumbnail

Kirk in Lars v ozadju (foto: Metallica.com)